Αντικαταστήστε το κοινό βούτυρο με βούτυρο από αβοκάντο !

Apr 20, 2015 No Comments by

Υγιεινή διατροφή … με λιγότερα λιπαρά & λιγότερες τύψεις !

Η καθημερινότητα είναι πραγματικά δύσκολη και ανυπόφορη πολλές φορές και το φαγητό αποτελεί πια μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες απολαύσεις σε αυτή την καθημερινή τρέλα άγχους και υποχρεώσεων που αντιμετωπίζουμε. Πώς όμως μπορούμε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τις ισορροπίες ώστε :

  • ΚΑΙ το φαγητό να μην γίνει μια απλή και ανούσια διαδικασία ;
  • αλλά ΚΑΙ να μην στραφεί αυτή η απόλαυση κατά της σιλουέττας μας ;

Η απάντηση είναι μία … Το φαγητό πρέπει να παραμείνει μια όμορφη και απολαυστική διαδικασία (γιατί όντως το φαγητό είναι χαρά και όχι αίτιο ενοχής) αλλά μια διαδικασία που δεν θα απειλεί ΟΥΤΕ το σωματικό μας βάρος αλλά ΟΥΤΕ και την υγεία μας !

(!!!) : Πάντα, αλλά και ειδικότερα μετά από κάποια ηλικία, η υπερβολική κατανάλωση λιπαρών αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και καταστροφή για την γραμμή μας !

Τα φαγητά όμως που δεν περιέχουν λιπαρά κάθε άλλο παρά νόστιμα θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε, και άρα κάθε άλλο παρά απόλαυση ! Πώς μπορούμε να μειώσουμε λοιπόν τα επικίνδυνα λιπαρά απο το φαγητό μας, διατηρώντας όμως αναλλοίωτη τη γεύση του ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Αφαιρούμε τα βλαβερά λιπαρά και τα αντικαθιστούμε με υγιεινά λιπαρά ! Παράδειγμα ; ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ !

Λίγα λόγια για το πολύτιμο αβοκάντο …

Το αβοκάντο είναι ένα εξωτικό φρούτο που προέρχεται από το ομώνυμο δέντρο αβοκάντο, το οποίο (και μάλιστα καθόλου τυχαία) είναι γνωστό και με την ονομασία ΒΟΥΤΥΡΟΔΕΝΤΡΟ !

Ο καρπός περιβάλλεται από έναν φλοιό σκούρου πράσινου χρώματος, ενώ το εσωτερικό του έχει ένα πολύ ανοιχτί κιτρινοπράσινο χρώμα.

(!!!) : Για την περίεργη ονομασία του (βουτυρόδεντρο) ευθύνεται η υφή της σάρκας του κρπού, που είναι αρκετά λιπαρή και βουτυρένια !

Το αβοκάντο αποτελεί σύμφωνα με όλους τους διατροφολόγους μια ιδανική πηγή καλών λιπαρών οξέων για τον οργανισμό. Ιδανικά, αν αντικαταστήσει το βούτυρο, προσφέρει αμέσως μια πολύ πιο υγιεινή και σωστή διατροφή.

(!!!) : Το αβοκάντο χρησιμοποιείται ευρέως και στις δίαιτες αφού αποτελεί μια τέλεια και πάρα πολύ γευστική λιπαρή ουσία με ΠΟΛΥ χαμηλότερη θερμιδική αξία από το βούτυρο !

(!!!) : Παράλληλα, το αβοκάντο, προσφέρει στον οργανισμό περισσότερα από 20 μέταλλα και βιταμίνες, στοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό και την υγεία !

Χαρακτηριστικά του βουτύρου από αβοκάντο :

  • είναι πολύ λιπαρό
  • έχει πλούσιο και γεμάτο σώμα
  • έχει βουτυρένια υφή
  • είναι αρκετά μαλακό
  • σε θερμοκρασία δωματίου είναι στερεό (σχεδόν)
  • είναι πλούσιο σε βιταμίνες

Τα ωφέλιμα Ω – 3 λιπαρά οξέα που μας προσφέρει απλόχερα το αβοκάντο :

  • προφυλάσσουν την καρδιά
  • διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα την χοληστερίνη
  • διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα τα τριγλυκερίδια
  • βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών στο σώμα
  • αποτρέπουν την παχυσαρκία
  • προσφέρουν μια ισορροπημένη διατροφή
  • βοηθούν και ενισχύουν το ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
Αντικαταστήστε το κοινό βούτυρο με βούτυρο από αβοκάντο !

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.