Είναι η ντομάτα κατάλληλη για δίαιτα … ή μήπως όχι τελικά ;;;

Apr 11, 2017 No Comments by

Ντομάτα : Παχυντική ή όχι ;

Η ντομάτα βρίσκεται πάντα σε κάθε σπίτι και αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες τροφές παγκοσμίως. Τι την κάνει όμως τόσο ξεχωριστή ; Η ντομάτα περιέχει σε μεγάλη ποσότητα μια ουσία που ονομάζεται λυκοπένιο, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και προσφέρει στον οργανισμό :

 

 • αντικαρκινική προστασία
 • ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος
 • υγεία
 • ομορφιά
 • αντιγήρανση
 • και αδυνάτισμα

Η ντομάτα πρωταγωνιστεί σε ποικίλες σαλάτες (με διάφορους γευστικούς συνδυασμούς για όλα τα γούστα), αλλά όχι μόνο ! Επίσης η ντομάτα παίζει βασικό ρόλο και στη μαγειρική, αφού είναι απαραίτητη για κάθε κόκκινη σάλτσα !

Άρα … πόσο ωφέλιμη είναι η κατανάλωση ντομάτα όταν επιδιώκω την απώλεια βάρους ;

Τι πρέπει να γνωρίζω για την ντομάτα ;;

Παχαίνει ή δεν παχαίνει η ντομάτα και πώς πρέπει να την διαχειρίζομααι για να ελέγχω σωστά το σωματικό μου βάρος ;

Ντομάτα : Μυστικό αδυνατίσματος

Η ντομάτα, όπως ήδη αναφέραμε, είναι ένα υλικό “passepartout” στην κουζίνα μας (όποιο είδος μαγειρικης και ααν προτιμούμε), αλλά και ένα διατροφικό στοιχείο απαραίτητο για την υγεία μας ! Τα οφέλη της ντομάτας στον οργανισμό είναι πραγματικά αναρίθμητα και αυτό λόγω :

 • των πολλών αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει
 • των βιταμινών και των πολύτιμων μετάλλων που προσφέρει
 • των ιχνοστοιχείων
 • των πολύτιμων φυτικών διααιτητικών ινών που ευνούν το αδυνάισμα αλλά και την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος
 • και της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε νερό

Τι συμβαίνει όμως με τη θερμιδική αξία της ντομάτας ;

Γιατί πολλοί ισχυρίζονται πως η ντομάτα αντενδείκνυται για δίαιτα ;

Συγκαταλλέγεται τελικά όντως η ντομάτα στα τρόφιμα που … παχαίνουν ;

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πρακτικά … Μια ντομάτα (μέτριου μεγέθους) προσφέρει ΜΟΛΙΣ 36 θερμίδες !

Τι είναι λοιπόν αυτό που την καθιστά “επικίνδυνη” για μια δίαιτα ;

Πώς ένα τρόφιμο με τόσο λίγες θερμίδες “απειλεί” τη σιλουέτα μας ;

Τι συνιστούν οι ειδικοί ;

Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυριζονται πως η ντομάτα αντενδείκνυται για δίαιτα λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε ζάχαρη ! Πρόκειται για μια εντελώς λανθασμένη οπτική για ένα πραγματικά ωφέλιμο για την υγεία τρόφιμο αλλά και καταλυτικό για το αδυνάτισμα !

Η ντομάτα δεν περιέχει καθόλου λιπαρά και χοληστερόλη, ενώ περιέχει και ελάχιστο αλάτι, γεγονός που την καθιστά ιδανικό τρόφιμο για δίαιτα … και όχι μόνο ! Είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και σε φυτικές ίνες που έχουν την μοναδική ιδιότητα να δημιουργούν αίσθημα κορεσμού και να μειώνουν την απορρόφηση του λίπους. Με άλλα λόγια … η ντομάτα προσφέρει μεγάλα ποσά ενέργειας χωρίς “θερμιδικές” τύψεις !!!

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Η δίαιτα της ντομάτας υπάρχει και είναι μια δίαιτα απώλειας βάρους που στηρίζεται στην κατανάλωση αυτού του τόσο ωφέλιμου λαχανικού.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η τακτική κατανάλωση ντομάτας, όπως μας δηλώνουν οι ειδικοί, βοηθάει στην ταχύτερη καύση του λίπους και στην ενεργοποίηση του DNA !

Πρόκειται για μια εξαιρετικά δημοφιλή διατροφή, και αυτό λόγω των εξαιρετικών αποτελεσμάτων της ! Ειδικά στην Ιαπωνία, η συγκεκριμένη δίαιτα, φαίνεται να έχει κάνει πάταγο με κίνδυνο τον ελλιπή ανεφοδιασμό των καταστημάτων !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Με τη δίαιτα της ντομάτας μπορείς να κάψεις περίπου 4 με 5 κιλά σε διάστημα ΜΟΝΟ 3 εβδομάδων !

Ξεκινήστε λοιπόν να εφοδιάζεστε με ντομάτες … και το πρώτο (το πιο σημαντικό) βήμα έχει ήδη επιτευχθεί ! Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Εντάξτε στο δείπνο σας τις ντομάτες !!! Είτε ωμές και σκέτες, είτε μέσα σε σαλάτα, είτε σε σούπα, είτε ακόμα και μαγειρεμένες σε σάλτσα … οι ντομάτες στο βραδινό σας γεύμα θα σας βοηθήσουν να χάσετε εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες και υπερβολικές στερήσεις κιλά !

Ακόμα και ένας (για όσους βαριούνται να μαγειρέψουν ή δεν συνηθίζουν να τρώνε βαριά το βράδυ) είναι αρκετός για να ενισχύσει τις καύσεις λίπους στο σώμα σου !

Είναι η ντομάτα κατάλληλη για δίαιτα ... ή μήπως όχι τελικά ;;;

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.