Τι χημικά περιέχουν οι οδοντόκρεμες ;;;

Aug 10, 2015 No Comments by

(!!!) : Σύμφωνα με μια καινούρια φήμη που έκανε το γύρο του διαδικτύου σε ολόκληρο τον πλανήτη, μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις χημικές ουσίες που περιέχονται σε κάθε οδοντόκρεμα, απλά και μόνο κοιτώντας το χρώμα που έχει το μικρό τετραγωνάκι στη βάση της !

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τις οδοντόκρεμες ;

Είναι αλήθεια πως μπορούμε να αναγνωρίζουμε τη χημική τους σύνθεση απλά από τη συσκευασία τους ;

Υπάρχουν 4 διαφορετικά χρώματα (πράσινο χρώμα, μπλε χρώμα, κόκκινο χρώμα και μαύρο χρώμα), που το καθένα από αυτά αντιπροσωπεύει και κάτι διαφορετικό για τη σύσταση της οδοντόκρεμας που χρησιμοποιούμε.

Τα χρώματα αυτά είναι τα ακόλουθα :

  • Πράσινο χρώμα : Το πράσινο χρώμα υποδεικνύει μια οδοντόκρεμα με εντελώς φυσικά συστατικά στη σύνθεσή της.
  • Μπλε χρώμα : Το μπλε χρώμα υποδεικνύει μια οδοντόκρεμα με φυσική μεν σύσταση, που όμως εμπεριέχει και φαρμακευτικές ουσίες.
  • Κόκκινο χρώμα : Το κόκκινο χρώμα στην συσκευασία μιας οδοντόκρεμας υποδεικνύει πως η οδοντόκρεμα αυτή αποτελείται από φυσικά συστατικά, αλλά περιέχει και κάποιες χημικές ουσίες στην σύστασή της.
  • Μαύρο χρώμα : Το μαύρο χρώμα υποδεικνύει μια οδοντόκρεμα με εξ’ολοκλήρου χημική σύσταση !

(!!!) : Τα πολύχρωμα αυτά σημάδια ονομάζονται “σημάδια των ματιών”, “σήματα χρώματος” ή “τυπωμένα σήματα” !

Το μήνυμά αυτό για τα πολύχρωμα αυτά κουτάκια και για την σύνθεση της κάθε οδοντόκρεμας κατάφερε να κάνει τον γύρω του κόσμου και να προξενήσει τον πανικό πολλών οικογενειών που άρχισαν να αμφιβάλλουν για την ασφάλεια των προϊόντων που χρησιμοποιούσαν για τα παιδιά τους αλλά και για τους ίδιους !

Δεν πρόκειται όμως για τίποτα παραπάνω από μια απλή ανοησία που βρήκε έδαφος και αναπτύχθηκε και διαδόθηκε μέσω του διαδικτύου !

Στην πραγματικότητα, αυτα τα πολύχρωμα σημάδια στη βάση της συσκευασίας, χρησιμοποιούνται απλά και μόνο κατά τη διαδικασία της συσκευασίας του προϊόντος και δεν υποδεικνύουν τίποτα για την σύστασή του !

Τα σημάδια αυτά (που είναι διακριτά από τις συσκευές πακεταρίσματος και συσκευασίας) καθοδηγούν τις μηχανές για την σωστή κατανομή διαφόρων εργασιών (όπως είναι η πρέσα ή η κοπή του σωλήνα της οδοντόκρεμας).

Είναι λοιπόν ενδεικτικό το χρώμα στη βάση μιας συσκευασίας οδοντόκρεμας για την σύστασή της ;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ ! Τα σημαδάκια αυτά (όπως προαναφέραμε) αφορούν μόνο στον διαχωρισμό των συσκευασιών από τις μηχανές και ΜΟΝΟ ( !!! ) κατά το πακετάρισμα και δεν αποδεικνύουν τίποτα για την σύσταση του προϊόντος.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Για την ακριβή σύσταση του προϊόντος μπορούμε να ενημερωθούμε αναλυτικά από την αναλυτική αναγραφή των συστατικών του στο πλάι της συσκευασίας !

Τι χημικά περιέχουν οι οδοντόκρεμες ;;;

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.