Τι να προσέξω πριν αρχίσω να ‘’πλατσουρίζω’’ ανέμελα στην θάλασσα… !!!

May 26, 2015 No Comments by

Ξεκινούν οι διακοπές για τους περισσότερους από μας, και δεν βλέπουμε την ώρα να βρεθούμε μες το θαλασσινό νερό, να δροσιστούμε και να ξεχάσουμε τις έννοιες μας. Το κολύμπι, όπως και το θαλασσινό νερό από μόνο του, είναι ιδιαιτέρως ευεργετικά σε διάφορες παθήσεις παρ’ όλα αυτά χρειάζεται μια μικρή προσοχή όσον αφορά συγκεκριμένα προϋπάρχοντα νοσήματα ειδικότερα αν τα νερά δεν είναι πολύ καθαρά…

  • Έχετε δερματολογικά προβλήματα ;

Κατά γενική ομολογία το θαλασσινό νερό έχει ευεργετική επίδραση στα περισσότερα προβλήματα του δέρματος, με πρώτο αυτό της ακμής, αφού ξηραίνει την επιδερμίδα. Επιπροσθέτως διακρίνεται για την αντιμικροβιακή και την αναπλαστική του δράση επιτυγχάνοντας γρηγορότερη επούλωση τυχόν τραυμάτων ενώ καταπολεμά και το δυσιδρωσικό έκζεμα. Η περίπτωση στην οποία πρέπει να δοθεί προσοχή στην έκθεση στο θαλασσινό νερό, είναι αυτή κατά την οποία το δέρμα είναι περισσότερο ξηρό απ’ το κανονικό (λόγω διαφόρων αιτιών) και αυτό γιατί το αλάτι είναι πιθανόν να επιδεινώσει την ξηρότητα. Σ’ αυτή την περίπτωση μην αμελείτε το ντους κάθε φορά μετά την έξοδό σας απ’ την θάλασσα.

  • Έχετε καρδιολογικά προβλήματα ;

Σαφώς και σ’ αυτή την περίπτωση λύση δεν αποτελεί η αποχή του ατόμου απ’ την θάλασσα και το κολύμπι. Ίσα- ίσα που το κολύμπι, ως ιδανική αερόβια άσκηση, είναι δυνατό να ενισχύσει την λειτουργία της καρδιάς. Αυτό που χρειάζεται είναι μια στοιχειώδης προσοχή ώστε να μην ξεπερνάει το άτομο τις προσωπικές του αντοχές αλλά και ιδανικά να μην εκτίθεται στον ήλιο τις πολύ ζεστές ώρες (δηλαδή 12-4 μ. μ). Επίσης η είσοδος στην θάλασσα πρέπει να γίνεται σταδιακά- ειδικά αν τα νερά είναι κρύα- και να πραγματοποιείται βρέχοντας αρχικά το μέρος της καρδιάς.

  • Πάσχετε από άσθμα ;

Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες στην προσπάθειά σας να ασκηθείτε παρ’ όλα αυτά οι δυσκολίες αυτές μειώνονται όταν πρόκειται για κολύμπι στην θάλασσα καθώς το θερμό και υγρό περιβάλλον της θάλασσας αποτρέπει τους βρογχοσπασμούς- που μπορεί να προκαλούνται κατά την διάρκεια άλλων ειδών άσκησης- ενώ ταυτόχρονα ρευστοποιούνται ευκολότερα οι εκκρίσεις.

( !!! ) : Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικές, αποφεύγοντας το κολύμπι σε παγωμένα ή αμφιβόλου καθαρότητας νερά για να αποτρέψουν την εμφάνιση κολπίτιδων και κυστίτιδων !!!

  • Έχετε ευαίσθητα αυτιά ;

Η εμφάνιση ωτίτιδων κατά την περίοδο του καλοκαιριού είναι συχνά αυξημένη λόγω των μικροβίων με τα οποία είναι πιθανό να έρθουμε όλοι μας σε επαφή σε βρώμικες θάλασσες. Επίσης η λεγόμενη ‘’μέση ωτίτιδα’’ είναι πιθανόν να προκληθεί με τις βουτιές. Είναι καλό να τις αποφύγετε, ειδικά όσοι ταλαιπωρείστε από πολύποδες ή σκολίωση διαφράγματος, μιας και τα συγκεκριμένα προβλήματα αυξάνουν περισσότερο τον κίνδυνο εμφάνισής της. Εάν νιώσετε βούλωμα και παρατεταμένο πόνο στα αυτιά σας καλό θα ήταν να επισκεφθείτε άμεσα τον ωτορινολαρυγγολόγο σας.

Τι να προσέξω πριν αρχίσω να ‘’πλατσουρίζω’’ ανέμελα στην θάλασσα… !!!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.