Θλίψη : Επηρεάζει τη διάθεση αλλά και το ανοσοποιητικό σου !

Feb 23, 2016 No Comments by

Σώμα & Πνεύμα … σε απόλυτη αρμονία !

Παλαιότερα δεν δίναμε και τόσο πολλή σημασία, πλέον, με τις ψυχοσωματικές ασθένειες να βρίσκονται σε απόλυτη έξαρση, οι ειδικοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς την περίεργη αυτή σχέση μεταξύ σώματος και πνεύματος.

(!!!) : Η ψυχολογία του ατόμου φαίνεται να ταυτίζεται με την κατάσταση της σωματικής του υγείας, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί στοιχεία πως όχι μόνο σχετίζονται αλλά την επηρεάζει κιόλας !

Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότερους τρόπους με τους οποίους τελικά συνδέεται η ψυχολογία του ατόμου με την σωματική του υγεία.

(!!!) : Μια μεγάλη αποκάλυψη φανερώνεται μπροστά στα μάτια μας, πως τα συναισθήματά μας τελικά μπορούν και καθορίζουν την μετέπειτα πορεία της υγείας μας !

Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να διατηρούμε μια αισιόδοξη και θετική στάση απέναντι στη ζωή και να αντιμετωπίζουμε με χαρά και αισιοδοξία την καθημερινότητα !

Έρευνα : Ο θάνατος του μουσικού Johnny Cash

Βρετανοί επιστήμονες, ασχολήθηκαν με το θέμα και ερεύνησαν βαθύτερα τη σχέση πνεύματος – σώματος. Οδηγούμενοι στο προφανές συνπέρασμα, πως δηλαδή υπάρχει ισχυρότατος δεσμός μεταξύ τους, εξέφρασαν το αδιαπραγμάτευτο πλέον γεγονός πως Η ΚΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, Η ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !

(!!!) : Με το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενημένο και σε καταστολή από την στεναχώρια, τα μικρόβια επιτίθενται και κερδίζουν την νίκη. Με άλλα λόγια, ο οργανισμός βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο και η υγεία και ζωή του ατόμου επίσης !

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πασίγνωστος μουσικός Johnny Cash. Ο αγαπημένος και ταλαντούχος μουσικός πέθανε το έτος 2003 από διαβήτη, και πιο συγκεκριμένα από επιπλοκές που εκδηλώθηκαν ξαφνικά με την ασθένειά του.

Μήπως όμως τελικά δεν ήταν τόσο ξαφνικά ;;; Ο χαμός της γυναίκας του 4 μήνες νωρίτερα είχε καταρακώσει τον μουσικό, του οποίου η ψυχολογία είχε συνεχώς καθοδική πορεία. Τελικά, ο Johnny Cash, δεν άντεξε την απώλεια και η θλίψη κυρίευσε την ψυχή του.

Σε ηλικία 71 ετών άφησε και εκείνος τον κόσμο αυτό και πήγε να συναντήσει την αγαπημένη του σύζυγο. Ωστόσο οι ερευνητές αναρωτιούνται … μήπως τελικά η επιδείνωση της έως τότε σταθερής υγείας του ευθυνόταν στην θλίψη λόγω της απώλειας της συζύγου του ;;;

Θετική σκέψη : Το μυστικό για κάθε ασθένεια !!!

Από απλή ίωση έως και τον ιό HIV, η θετική σκέψη και η καλή διάθεση είναι το Α και το Ω.

(!!!) : Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλή συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να μετρήσει θετικά τόσο στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών, όσο και στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους !

Η ζωή μας εξαρτάται λοιπόν από το να είμαστε ευτυχισμένοι και γεμάτοι θετικά συναισθήματα !

Την θεωρία αυτή επιβεβαιώνουν μελέτες επάνω σε άτομα που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Τα άτομα αυτά λόγω μετατραυματικού σοκ, κατακλύζονται από έντονα δυσάρεστα συναισθήματα (οργή, θλίψη, φόβο, μοναξιά, θυμό, αγωνία).

Τα συναισθήματά τους αυτά φαίνεται όμως (σύμφωνα με επίσημες επιστημονικές έρευνες) πως επιδρούν και στην σωματική τους υγεία, αφού εμφανίζουν δυσκολότερη επούλωση των πληγών τους και χρειάζονται αισθητά περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσουν τις λοιμώξεις τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Βάλτε στη ζωή σας τη χαρά !!!

Θλίψη : Επηρεάζει τη διάθεση αλλά και το ανοσοποιητικό σου !

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.