Λευκό & λαμπερό χαμόγελο για … καλοκαιρινό φλερτ !!!

Jul 12, 2016 No Comments by

Καλοκαιρινή ανεβασμένη διάθεση … και όχι μόνο !!!

Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών και οι προετοιμασίες πυρετώδεις ! Δεν είναι μόνο η ανεβασμένη θερμοκρασία και τα αναλαφρα καλοκαιρινά ρουχαλάκια που μας ανεβάζει τη διάθεση στα ύψη, αλλά και η προσμονή των διακοπών, της ξεκούρασης, της ξεγνοιασιάς … και (γιατί όχι ;;;) και του καλοκαιρινού φλερτ !

Με τον ερχομό του καλοκαιριού αρχίζουμε να δίνουμε πολύ περισσότερη έμφαση στην εμφάνισή μας και επιδιώκουμε την βελτίωσή της με κάθε τρόπο. Δίαιτες, προγράμματα άσκησης και σύσφιξης, μασάζ για τόνωση και για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, και τόσα ακόμα πράγματα για να επιτύχουμε μια πιο όμορφη και χωρίς ψεγάδια εικόνα του εαυτού μας … αλλά παραλείπουμε το πιο σημαντικό !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το χαμόγελό μας είναι η πρώτη και πιο δυνατή εικόνα του εαυτού μας, αφού αποτελεί την πρώτη εντύπωση (μια εντύπωση που μένει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του άλλου !).

“Πώς καταστρέφω την εικόνα μου ;”

Όπως ήδη αναφέραμε, το χαμόγελο, είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του εαυτού μας, και φυσικά, χρειάζεται περιποίηση, φροντίδα και προστασία ! Δυστυχώς, πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας, φθείρουν το χαμόγελό μας δημιουργώντας λεκέδες, δυσχρωμίες ή ολική αλλοίωση στο χρώμα του !

Οι τροφές που επηρεάζουν το χρώμα των δοντιών μας είναι οι ακόλουθες :

Νο 1 : ο καφές

Νο 2 : το τσάι

Νο 3 : το τσιγάρο

Νο 4 : το κόκκινο κρασί

Επίσης, το χρώμα των δοντιών μας μπορεί να επηρεαστεί και από άλλους παράγοντες όπως :

Νο 1 : τα μαύρα σφραγίσματα

Νο 2 : η απονεύρωση

Νο 3 : η νέκρωση του δοντιού από χτύπημα

Νο 4 : η επιφανειακή διάβρωση των δοντιών

Νο 5 : τα πολυκαιρισμένα λευκά σφραγίσματα

Νο 6 : ορισμένα φάρμακα

Νο 7 : η υποχώρηση των ούλων

Απλές συμβουλές για λευκά δόντια με φυσικό τρόπο !!!

Νο 1 : Βουρτσίζουμε σωστά, με την κατάλληλη οδοντόβουρτσα και την κατάλληλη οδοντόκρεμα τα δόντια μας. Το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται πρωί – μεσημέρι – βράδυ (μετά τα γεύματα) και δεν πρέπει να διαρκεί λιγότερο από 2 με 3 λεπτά !

Νο 2 : Αποφεύγουμε τα τρόφιμα που χρωματίζουν τα δόντια μας όπως ο καφές και το τσάι (διαφορετικά ξεπλένουμε παράλληλα τα δόντια μας με νερό).

Νο 3 : Το μήλο, οι φράουλες και τα καρότα, είναι τροφές που συμβάλλουν στην καθαριότητα των δοντιών. Όταν είμαστε εκτός σπιτιού μπορούμε να μασήσουμε ένα μήλο για να καθαρίσουμε και να φρεσκάρουμε τα δόντια μας από τυχόν υπολείμματα τροφών.

Νο 4 : Αποφεύγουμε την κατανάλωση των ανθρακούχων αναψυκτικών γιατί επιβαρύνουν σε σημαντικό βαθμό τα δόντια μας λόγω του ότι είναι αρκετά όξινα.

Νο 5 : Κόβουμε το κάπνισμα !!! Το κάπνισμα δεν βλάπτει μόνο τα δόντια μας αλλά και την ίδια μας την υγεία και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μας !

Νο 6 : Αποφεύγουμε τις φθοριούχες οδοντόκρεμες (που υπάρχουν άφθονες στην αγορά), γιατί αλλοιώνουν το φυσικό χρώμα των δοντιών μας !

Νο 7 : Πηγαίνουμε τακτικά στον οδοντίατρο και φροντίζουμε για την υγιεινή των δοντιών μας, κάνοντας όλα τα απαραίτητα σφραγίσματα και φυσικά τον τακτικό καθαρισμό των δοντιών μας !

Λευκό & λαμπερό χαμόγελο για ... καλοκαιρινό φλερτ !!!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.