“Γυναικείες” ασθένειες που δεν είναι μόνο … γυναικείες ;;;

Jan 31, 2017 No Comments by

Άντρες … ΠΡΟΣΟΧΗ !

Μπορεί να νόμιζες ότι δε σε αφορά, μπορεί να θεωρούσες ότι πρόκειται για καθαρά γυναικεία υπόθεση … αλλά κάνεις λάθος ! Μπορεί οι συγκεκριμένες ασθένειες να δείχνουν μια “προτίμηση” προς το γυναικείο φύλο, αλλά δεν “χτυπούν” μόνο γυναίκες !

Είναι απόλυτα λογικό, που ορισμένες ασθένειες τις έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με τις γυναίκες, αφού τις αφορούν σε συντριπτικό ποσοστό … ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν άντρες που νοσούν από αυτές και μάλιστα σοβαρά.

Μερικές από αυτές τις ασθένειες μπορούμε να τις φανταστούμε … άλλες όμως όχι και τόσο. Ας τις μάθουμε και ας δούμε τι πραγματικά συμβαίνει με τις ασθένειες που τελικά δεν είναι μόνο “γυναικεία υπόθεση” !

Νο 1 : ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ

Ο πονοκέφαλος και η ημικρανία είναι μια ασθένεια με εμφανή προτίμηση προς το γυναικείο φύλο. Περίπου το 20 % των γυανικών νοσεί από τακτικούς πονοκεφάλους / ημικρανίες, σε σύγκριση με ένα ποσοστό της τάξης του 5 – 6 % των ανδρών που εμφανίζει ανάλογα συμπτώματα. Μπορεί λοιπόν να το έχετε ακούσει πολλές φορές από τη σύντροφό σας (και να το θεωρείτε ως φτηνή δικαιολογία), αλλά είναι αλήθεια ! Ο πονοκέφαλος δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε εκείνη παρά σε εσάς ! Ωστόσο, υπάρχει μια μορφή πονοκεφάλου που φαίνεται να “αγαπά” περισσότερο τους άνδρες από τις γυναίκες. Ο πονοκέφαλος αυτός εκδηλώνεται με πολύ οξύ πόνο στο ένα ή και στα δύο μάτια και διαρκεί από λίγα λεπτά ως μερικές ώρες. Το φαινόμενο αυτό τείνει να παρουσιάζει επαναλαμβανόμενη διάθεση μέσα σε ένα 24ωρο.

Νο 2 : ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Ο καρκίνος του μαστού είναι ακόμα μια περίπτωση ταυτισμένη με τη γυναικεία φύση. Μπορεί λοιπόν να προτιμά τις γυναίκες (και να τις αφορά περισσότερο κατά ένα συντριπτικό ποσοστό), αλλά υπάρχουν και άνδρες που έχουν νοσήσει από αυτή τη μορφή καρκίνου ! Εσείς το ξέρατε ;

ΠΡΟΣΟΧΗ : Λόγω της εξαιρετικής σπανιότητας εκδήλωσης της νόσου αυτής σε άνδρες, τις περισσότερες φορές, οι ασθενείς, τείνουν να επισκέπτονται τον γιατρό όταν είναι πλέον πολύ αργά ! Άνδρες, ενημερωθείτε και επισκεφθείτε έναν γιατρό αν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή ή ανωμαλία στην περιοχή του στήθους σας !

Νο 3 : ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Και η οστεοπόρωση είναι μια ακόμα ασθένεια συνυφασμένη με τη γυναίκα … και μάλιστα τη γυναίκα μιας κάποιας ηλικίας. Αν και πιστεύουμε λοιπόν πως η οστεοπόρωση αφορά μόνο τις γυναίκες, περίπου 1 στους 5 άνδρες εμφανίζει μετά την ηλικία των 50 ετών σημάδια της συγκεκριμένης νόσου ! Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε, πως σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι άνδρες δεν εμφανίζουν καλή ανάρρωση μετά από κάποιο κάταγμα ή σοβαρό τραυματισμό, με αποτέλεσμα τα μεγαλύτερα ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με τα αντίστοιχα των γυναικών από παρόμοιους τραυματισμούς !

Νο 4 : ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ναι ! Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος δεν αφορούν τελικά μόνο τις γυναίκες ! Μπορεί οι γυναίκες να ταλαιπωρούνται περισσότερο από τέτοιου είδους λοιμώξεις, αλλά συμβαίνει και στους άνδρες !

Νο 5 : ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Η κατάθλιψη μπορεί να είναι μια νόσος χωρίς φύλο … αλλά δείχνει σαφείς προτιμήσεις προς τις γυναίκες. Ίσως αυτό να συμβαίνει γιατί στις γυναίκες η κατάθλιψη είναι πιο ορατή, πιο άμεσα αντιληπτή … ενώ στους άνδρες καλύπτεται, καμουφλάρεται πίσω από εκδηλώσεις οργής, βίας, επιθετικότητας και θυμού ! Αυτό κάνει την κατάθλιψη πιο δύσκολα ανιχνεύσιμη σε έναν άνδρα … με αποτέλεσμα να θεωρούμε – λανθασμένα – πως δεν τον αφορά !

“Γυναικείες” ασθένειες που δεν είναι μόνο ... γυναικείες ;;;

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.