Τι γλυκαντικό να επιλέξω για το τσάι μου ;;;

Oct 06, 2015 No Comments by

Μόλις πιάσουν τα πρώτα κρύα ένα ζεστό τσαγάκι είναι η μεγαλύτερη απόλαυση …

Κάθε χρόνο απολαμβάνω απίστευτα αυτό το πρώτο κρύο που μου υποδηλώνει ότι έρχεται σιγά – σιγά ο χειμώνας. Το καλοκαίρι με τα δροσερά του ροφήματα φεύγει και το κρύο και ο χειμώνας έρχονατι για να δώσουν τη σκυτάλη σε ζεστά και απολαυστικά αφεψήματα.

Το πρώτο τσάι του χειμώνα είναι το πιο απολαυστικό … και το κάνω ακόμα περισσότερο προσδίδοντάς του και μια γλυκιά γεύση (έτσι … σαν γούρι … για να μπει γλυκά ο χειμώνας) !

Με προτίμηση στο πράσινο τσάι, βάζω το νερό να ζεσταίνεται και ετοιμάζω το καλό μου το σερβίτσιο ! Έχω σκοπό να απολαύσω ολόκληρη τη διαδικασία !

Έχω πάρει και νόστιμα βουτήματα κανέλας από το φούρνο (που ταιριάζουν απόλυτα με το τσάι μου) και είμαι σχεδόν έτοιμη για να το απολαύσω. Αυτό που δεν έχω αποφασίσει ακόμα είναι το τι γλυκαντικό μέσο θα χρησιμοποιήσω !

Τα γλυκαντικά στο τραπέζι !!!

Τα βγάζω όλα και τα ακουμπάω επάνω στο τραπέζι μου … να τα έχω μπροστά στα μάτια μου για να ξεμπλέξω στο κεφάλι μου τα αρνητικά και τα θετικά τους, τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά τους !

Η ζάχαρη, το μέλι, το στέβια & η φρουκτόζη !

Η ΖΑΧΑΡΗ :

Η ζάχαρη είναι μια ουσία που παρασκευάζεται από το ζαχαρότευτλο και είναι ένα φυτικό παράγωγο. Κατά την πέψη, η ζάχαρη που έχουμε καταναλώσει, διασπάται σε φρουκτόζη και γλυκόζη και απορροφάται με μεγάλη ευκολία από το ανθρώπινο σώμα παρέχοντας μεγάλα ποσά ενέργειας.

ΤΟ ΜΕΛΙ :

Το μέλι είναι μια εντελώς φυσική ουσία και δημιουργείται από τις μέλισσες, ανάλογα με την προέλευση της πρώτης ύλης που χρησιμοποίησαν οι μέλισσες, το μέλι χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες (όπως μέλι ανθέων, μέλι από θυμάρι, μέλι από κωνοφόρα, κλπ.).

Το μέλι είναι μια εξαιρετικά πλούσια τροφή σε βιταμίνη C, σε σίδηρο και σε κάλιο. Θεωρείται superfood (και όχι άδικα !) και συστήνεται η κατανάλωσή του (σε λογική ποσότητα) από μικρούς και από μεγάλους !

ΤΟ ΣΤΕΒΙΑ :

Το στέβια, αποτελεί τελαυταία μόδα στον κόσμο των γλυκαντικών ουσιών (αν και χρησιμοποιείται ευρέως εδώ και εκατοντάδες χρόνια σαν γλυκαντικό μέσο που δεν παρέχει καθόλου θερμίδες !).

Το στέβια προέρχεται από τα φύλλα του φυτού στέβια (από όπου πήρε και την ονομασία του) και είναι ένα απόλυτα ασφαλές γλυκαντικό μέσο με ιδιαίτερη γεύση !

Η ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ :

Η φρουκτόζη είναι μια ακόμα φυσική γλυκαντική ουσία που προέρχεται από τα φρούτα και συλλέγεται με ειδική επεξεργασία. Κατά την πέψη της, η φρουκτόζη, μετατρέπεται σε γλυκόζη και πηγαίνει στο συκώτι. Θερμιδικά δεν είναι μηδενικής αξίας (όπως λανθασμένα θεωρούν οι περισσότεροι !). Αντιθέτως, η φρουκτόζη θερμιδικά συγκαταλέγεται στην ίδια περίπου βαθμίδα με τη ζάχαρη !!!

Φυσική γλύκα … αντί της χημικής !

Η ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ :

Η ασπαρτάμη είναι ένα χημικό γλυκαντικό προϊόν που δεν παρέχει καθόλου θερμίδες ! Χρησιμοποιείται ευρέως από πάρα πολύ κόσμο για απώλεια βάρους, ενώ παλαιότερα είχε κατηγορηθεί και ως προϊόν επικίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου.

Η γεύση της είναι πολύ πιο συμπυκνωμένη και γλυκιά από της ζάχαρης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ροφήματα, αφεψήματα, αλλά και σε γλυκά !

Τι γλυκαντικό να επιλέξω για το τσάι μου ;;;

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.