Πώς σε βοηθούν τα γαλακτοκομικά να χάσεις κιλά ;;;

Nov 17, 2015 No Comments by

Τελικά το γάλα παχαίνει … ή αδυνατίζει ;

Νέες έρευνες μαρτυρούν πως η κατανάλωση γαλακτοκιμικών προϊόντων (και ειδικότερα γάλακτος και γιαουρτιού), μπορεί να βοηθήσει στην σημαντική μείωση του σωματικού βάρους.

Πώς όμως μπορεί το γάλα να μειώσει το σωματικό μας βάρος ;

Ουσιαστικά το ασβέστιο που περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι εκείνο που φροντίζει να χάσουμε τα περιττά κιλάκια.

(!!!) : Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες και επιστημονικές μελέτες, τα γαλακτοκομικά (φυσικά με χαμηλή περικετικότητα σε λιπαρά), μπορούν να βοηθήσουν να μειωθεί το σωματικό βάρος ! Αυτό οφείλεται στο ασβέστιο που περιέχουν (όπως ήδη αναφέραμε προηγουμένως) αλλά και σε κάποιες πρωτεΐνες γάλακτος που συντελλούν επίσης στο αδυνάτισμα.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ : Πρώτη φορά επισημάνθηκε η σχέση κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και απώλειας βάρους περίπου το 1980, εντελώς τυχαία, όταν οι επιστήμονες ήρθαν αντιμέτωποι με διάφορα δεδομένα που καταδείκνυαν την άμεση σχέση μεταξύ τους. Η ανακάλυψη αυτή έγινε στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν πώς το γάλα μπορεί και επηρεάζει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Ήταν πλέον πασιφανές, πως τα άτομα που κατανάλωναν τακτικά ασβέστι (δηλαδή γαλακτοκομικά προϊόντα), εμφάνιζαν χαμηλότερο σωματικό βάρος !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι εξαιρετικά παχυντικά στην πλήρη μορφή τους. Θα πρέπει λοιπόν να καταναλώνονται στην μορφή με τα χαμηλά λιπαρά !

Πώς το ασβέστιο μειώνει το βάρος μου ;

Η ανάγκη του οργανισμού για ασβέστιο ώστε να μπορεί να λειτουργεί σωστά, είναι γνωστή. Στην περίπτωση όμως που το ασβέστιο λείπει από τη διατροφή του ατόμου, τότε τείνει να απελευθερώνεται από τον οργανισμό μια ορμόνη (και πιο συγκεκριμένα από τα νεφρά του ατόμου), η ορμόνη καλσιτριόλη !

(!!!) : Η ορμόνη καλσιτριόλη, αν και άγνωστη στον περισσότερο κόσμο, είναι μια μορφή της γνωστής μας βιταμίνης D και ο ρόλος της είναι να αντιμετωπίζει την δυσάρεστη αυτή κατάσταση της έλλειψης ασβεστίου από τον οργανισμό.

Ουσιαστικά, σε μια τέτοια περίπτωση έλλειψης ασβεστίου, η ορμόνη αυτή, προσπαθεί να αυξήσει την απορρόφηση του ασβεστίου από την διατροφή του ατόμου, και εν συνεχεία προωθεί την καλύτερη κυκλοφορία του σε ολόκληρο το σώμα μέσω του αίματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η ορμόνη όμως καλσιτριόλη, παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου ΚΑΙ από τα λιποκύτταρα ! Αυτό έχει ως συνέπεια την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ &ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ !

Παχυσαρκία : Νικήστε τη με γαλακτοκομικά προϊόντα

Οι έρευνες αυτές έκαναν πλέον σαφές πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν άμεση σχέση τελικά με το σωματικό βάρος.

(!!!) : Μόνο 3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την κάθε ημέρα (φυσικά χαμηλών λιπαρών), είναι αρκετές για να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Παράλληλα, με αυτές τις 3 μερίδες καλύπτεται και το απαραίτητο ημερήσιο ποσό ασβεστίου για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Αρχίστε και εσείς τα γαλακτοκομικά και χάστε έως και 1/2 κιλό την κάθε εβδομάδα !

(Φυσικά, όπως ήδη αναφέραμε, τα γαλακτοκομικά προϊόντα που καταναλώνετε θα πρέπει να είναι με χαμηλά λιπαρά, και επίσης θα πρέπει να ακολουθείτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή στη ζωή σας !)

Γιατί χρειάζεται το ασβέστιο ;;;

  • γιατί το ασβέστιο προφυλάσσει και ενισχύει τη μυική μάζα
  • γιατί βοηθάει στην απώλεια κιλών
  • γιατί δυναμώνει τα οστά
  • γιατί αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού με θερμογένεση
Πώς σε βοηθούν τα γαλακτοκομικά να χάσεις κιλά ;;;

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.