Το γάλα Μαγνησίας ως primer για το μακιγιάζ …

Jun 23, 2015 No Comments by

Καλοκαιρινό μακιγιάζ … με γάλα Μαγνησίας

Το καλοκαίρι το μακιγιάζ είναι ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται περισσότερη προσοχή ώστε να μην οδηγηθεί σε ολοσχερή καταστροφή ! Η υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία, το ήδη από τη φύση του λιπαρό δέρμα σας, είναι παράγοντες που δεν ευνοούν το μακιγιάζ και μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε με παγωτό που λιώνει ή με λαδωμένο ψάρι έτοιμο για τηγάνισμα !

Οι ειδικοί γνωρίζουν μερικά μυστικά που εσύ αγνοείς ! Ένα από αυτά (πολύ έξυπνο και πολύ αποτελεσματικό !) είναι και η χρήση του γάλακτος Μαγνησίας για το μακιγιάζ !

Το γάλα Μαγνησίας χρησιμοποιείται από τους ειδικούς ως primer, δηλαδή ως βάση, ως προετοιμασία της επιδερμίδας για να δεχτεί το μακιγιάζ και να το κρατήσει σταθερό και αναλλοίωτο ανεξαρτήτως των δυσχερών καιρικών συνθηκών !

Ο ιδρώτας δεν απειλεί πια το μακιγιάζ σας !

Το μακιγιάζ σας μπορεί να έχει πια μακροζωία και να μην απειλείται :

  • ούτε από τον ιδρώτα
  • ούτε από τη λιπαρή επιδερμίδα σας
  • ούτε από τη ζέστη
  • ούτε από την υγρασία
  • ούτε από την γυαλάδα

Νο 1 : Τέρμα στην αντιαισθητική γυαλάδα !

Ειδικά το μέτωπο και η ράχη της μύτης (γνωστή και ως ζώνη – Τ ή αλλιώς Τ – zone) έχουν την τάση να εμφανίζουν λιπαρότητα. Αυτό αφορά τις κατηγορίες των λιπαρών και των μεικτών δερμάτων. Ειδικά το καλοκαίρι η λιπαρότητα αυτή επιδεινώνεται λόγω των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα το μακιγιάζ να αρχίσει να “λιώνει” μετά από λίγη ώρα.

Η αντιαισθητική αυτή γυαλάδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση του γάλακτος Μαγνησίας ως primer !

Χρησιμοποιείτε μια μικρή ποσότητα γάλακτος Μαγνησίας (περίπου όσο ένα μπιζέλι) σε ολόκληρο το πρόσωπο. Στη συνέχεια ακολουθείτε κανονικά την καθημερινή σας διαδικασία (δηλαδή κρέμα ημέρας, αντηλιακή προστασία, make – up, πούδρα).

Νο 2 : Μάσκα προσώπου

Το γάλα Μαγνησίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα προσώπου κατά της λιπαρότητας και της ακμής. Έχει την ικανότητα να απορροφάει το περιττό σμήγμα, αυτό δηλαδή που προκαλεί τη γυαλάδα και οδηγεί στην εμφάνιση ακμής !

  • Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας γάλα Μαγνησίας σε ένα μπολάκι. Με ένα βαμβάκι ή ένα πινέλο μακιγιάζ το απλώνουμε στο πρόσωπό μας.
  • Τα άτομα με μεικτή επιδερμίδα το εφαρμόζουν ΜΟΝΟ στη ζώνη – Τ, ενώ τα άτομα με λιπαρή επιδερμίδα το εφαρμόζουν σε ολόκληρο το πρόσωπό τους.
  • Αφήνουμε τη μάσκα για 20 λεπτά να δράσει και να απορροφήσει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας.
  • Αφαιρούμε τη μάσκα με μια πετσέτα βρεγμένη σε χλιαρό νερό.
  • Ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας με ένα oil – free προϊόν ενυδάτωσης !
Το γάλα Μαγνησίας ως primer για το μακιγιάζ ...

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.