Τι είναι η φορσκολίνη και πώς βοηθάει το αδυνάτισμα ;;;

Sep 12, 2016 No Comments by

Η ουσία φορσκολίνη & η σημασία της …

Η φορσκολίνη είναι μια ουσία ιδιαίτερα διαδεδομένα στα συμπληρώματα αδυνατίσματος. Πρόκειται για μια ουσία φυσική, ένα βότανο, που έχει την εκπληκτική ιδιότητα (μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών θεραπευτικών ιδιοτήτων) να διευκολύνει την απώλεια κιλών και πόντων και να χαρίζει ένα σώμα αδύνατο σαν αυτό των μοντέλων !

Πρόκειται για ένα βότανο της ολιστικής ιατρικής που ανακαλύφθηκε τα τελευταία μόλις χρόνια από τον προηγμένο δυτικό πολιτισμό και αμέσως εντάχθηκε στα trend των διασήμων … και όχι μόνο !

Το φυτό φορσκολίνη ή αλλιώς Coleus Forskohlii, το συναντάμε σε διάφορες περιοχές κυρίως της Ινδίας, αλλά και στην Ταϊλάνδη. Χρησιμοποιείται μάλιστα εδώ και πάρα πολλούς αιώνες στην Ανατολή, για θεραπευτικούς και φαρμακευτικούς λόγους, αφού έχει εκπληκτική δράση έναντι μεγάλου αριθμού ασθενειών !

Λίγα λόγια για το εξαιρετικό αυτό βότανο !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η φορσκολίνη είναι επίσης γνωστή και με το όνομα coleonol και έχει χρησιμοποιηθεί σε μελέτες σχετικά με τη φυσιολογία των κυττάρων για τη διέγερση ενός ενζύμου με το όνομα αδενυλυλική κυκλάση, καθώς επίσης και για την αύξηση των ενδοκυτταρικών επιπέδων του cAMP[2] ή AMP.

Η χρήση της φορσκολίνης ως ισχυρότατου αντιοξειδωτικού, συνδυαστικά με την ικανότητά της να μειώνει το σωματικό βάρος, την καθιστούν άριστο φυσικό λιποδιαλυτικό συστατικό !

Πώς λειτουργεί όμως η ουσία φορσκολίνη ;

Ουσιαστικά, η ουσία φορσκολίνη, στηρίζεται σε μια διαδικασία αύξησης της κυκλικής μονοφωσφορικής αδενοσίνης (δηλαδή της AMP) στα κύτταρα. Η αύξηση αυτή επιτυγχάνεται με την διέγερση ενός ενζύμου , του ενζύμου αδενυλική κυκλάση.

Έτσι, με τον τρόπο αυτό, ενεργοποιούνται στον οργανισμό διάφορες σημαντικές βιολογικές διεργασίες, που προστατεύουν από πληθώρα ασθενειών. Ας δούμε όμως μερικές …

Νο 1 ασθένεια : Το άσθμα

Η ουσία φορσκολίνη λειτουργεί ως βρογχοδιασταλτικό συστατικό, που χαλαρώνει τους μύες στην αναπνευστική οδό και διευκολύνει την αναπνοή.

Νο 2 ασθένεια : Η αλλεργία

Με παρόμοιο τρόπο, όπως και στο άσθμα, η ουσία φορσκολίνη διευκολύνει την αναπνοή και παράλληλα αποτρέπει την απελευθέρωση της ουσίας ισταμίνης που είναι υπεύθυνη για τις αλλεργικές αντιδράσεις του οργανισμού.

Νο 3 ασθένεια : Ο καρκίνος

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η χρήση της ουσίας φορσκολίνης μπορεί να παρεμποδίσει την μετανάστευση των καρκινικών κυττάρων, δηλαδή την μετάσταση ενός όγκου. Τα πειράματα έχουν γίνει μόνο σε ποντίκια και αναμένονται νέα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τη χρήση του και στον άνθρωπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η ουσία φορσκολίνη μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο παχύ έντερο !!!

Νο 4 ασθένεια : Η κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια πολύ σοβαρή ψυχική ασθένεια του αιώνα μας. Σύμφωνα με μελέτες, η ουσία φορσκολίνη, αυξάνει το κυκλικό ΑΜΡ, που εν συνεχεία αυξάνει τα επίπεδα των κατεχολαμινών. Αυτό έχει ως συνέπεια την ενίσχυση των νευροδιαβιβαστών και της σημαντικής λειτουργίας τους, άρα και την καταστολή των συμπτωμάτων της κατάθλιψης !

Νο 5 ασθένεια : Η στυτική δυσλειτουργία

Τα προβλήματα της στύσης δεν είναι ποτέ ευχάριστα για κανέναν άντρα. Η ουσία φορσκολίνη, περνάει μέσα στο ανδρικό όργανο και καταπολεμά την ανδρική στυτική δυσλειτουργία και ανικανότητα.

Νο 6 ασθένεια : Η υπέρταση

Η υπέρταση είναι μια ασθένεια που αφορά πάρα πολύ κόσμο. Με την ουσία φορσκολίνη χαλαρώνουν οι αρτηρίες και μειώνεται η αρτηριακή πίεση ενώ οι συσπάσεις των μυών της καρδιάς ανεβαίνουν.

Νο 7 ασθένεια : Οι λοιμώξεις

Με την ουσία φορσκολίνη ενεργοποιούνται τα λεμφοκύτταρα και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Νο 8 ασθένεια : Η παχυσαρκία

Η ουσία φορσκολίνη μπορεί και βοηθάει στη δόμηση άπαχης μάζας και αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού. Η απώλεια βάρους δηλαδή μεγιστοποιείται, καταπολεμάται το αίσθημα της πείνας και μειώνεται υτο αίσθημα της κόπωσης !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Εάν λαμβάνετε αντιπηκτικά φάρμακα ή φάρμακα για το άσθμα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη συμπληρώματος με φορσκολίνη !

Forskolin-Label

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ : Το Forskolin 125 

Τι είναι η φορσκολίνη και πώς βοηθάει το αδυνάτισμα ;;;

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.