Επιβλαβές το γάλα για την υγεία των γυναικών ;;;

Sep 29, 2015 No Comments by

Γυναίκες … προσέξτε !!!

Σύμφωνα με έρευνες Σουηδών επιστημόνων, το γάλα, μπορεί να αποβεί επιβλαβές για την υγεία των γυναικών. Το συμπέρασμά τους αυτό στήριξαν οι επιστήμονες σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Uppsala. Τα συμπεράσματα μάλιστα της έρευνας αυτής δημοσιεύτηκαν και στην επιστημονική επιθεώρηση “Live Sience”, τονίζοντας τον κίνδυνο της αυξημένης κατανάλωσης γάλακτος από τις γυναίκες !

(!!!) : Σημαντικό σημείο της έρευνας ήταν η διαπίστωση πως η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος από τις γυναίκες μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πρόωρο θάνατο !

Η έρευνα που σοκάρει !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ακόμα και 3 ποτήρια γάλα την ημέρα μπορούν να αυξήσουν στο διπλάσιο τον κίνδυνο θανάτου μιας γυναίκας μέσα σε διάστημα 20 χρόνων !

(!!!) : Επιπροσθέτως, η έρευνα φανέρωσε, πως όσο αυξάνεται η πρόσληψη γάλακτος από μια γυναίκα, τόσο μεγαλώνει σταθερά και ο κίνδυνος καταγμάτων των οστών της !

Οι γυναίκες που έπιναν μόνο 1 ή και λιγότερο από 1 ποτήρι γάλα την ημέρα, είχαν περισσότερες πιθανότητες μακροζωίας από τις συνομήλικές τους γυναίκες που κατανάλωναν 3 ή περισσότερα ποτήρια γάλα την κάθε ημέρα !

Η μελέτη αυτή συμπεριελάμβανε 61.433 γυναίκες ηλικίας από 39 έως και 74 ετών και 45.339 άνδρες ηλικίας από 45 έως και 79 ετών.

Σημαντικό ήταν να αναφέρουν όλα τα άτομα τις διατροφικές τους συνήθειες ώστε να μπορέσουν να βγουν σωστότερα πορίσματα για την έκβαση της μελέτης.

Η έρευνα διήρκεσε 20 χρόνια, όπου οι μετέχοντες στην έρευνα παρακολουθούνταν στενά και καταγραφόταν η πορεία της υγείας τους.

Τα “θανατηφόρα” συμπεράσματα της έρευνας …

Παρακολουθήθηκε στενά η πορεία της υγείας αυτών των 61.433 γυναικών που έλαβαν μέρος στην έρευνα. Στη διάρκεια λοιπόν αυτών των 20 χρόνων που διήρκεσε η έρευνα, 15.541 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους !

Επίσης 17.252 γυναίκες είχαν μέσα στα 20 αυτά χρόνια κατάγματα οστών, ενώ 4.259 από αυτές είχαν συγκεκριμένα κάταγμα στο ισχίο τους !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στην έρευνα αυτή, οι ειδικοί έλαβαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες, όπως η ακριβής ηλικία του κάθε ατόμου, το φύλο, ο ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος), οι διατροφικές συνήθειες, η συχνότητα και η ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ και πολλές ακόμα καθημερινές συνήθειες. Διαπίστωσαν πως τα άτομα με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας είχαν ένα κοινό … κατανάλωναν 3 ή και περισσότερα ποτήρια γάλα σε καθημερινή βάση !

Είναι όμως όλα τα γαλακτοκομικά επιβλαβή ;

Το ερώτημα που τέθηκε αυτόματα ήταν αν και κατά πόσον ήταν επιβλαβή και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα για την υγεία της γυναίκας ! Αν ναι … ήταν εξίσου, περισσότερο ή λιγότερο επιβλαβή το γιαούρτι ή το τυρί ;

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι έρευνες έδειξαν πως το γιαούρτι και το τυρί δεν είχαν τα ίδια αποτελέσματα στην υγεία της γυναίκας όπως το γάλα ! Μάλιστα, αποδείχθηκε, πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα που είχαν υποστεί κάποια ζύμωση, είχαν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά του γάλακτος !

Ποια είναι η διαφορά ;;; Τα προϊόντα που είχαν υποστεί ζύμωση είχαν σημαντικά λιγότερη ή και καθόλου γαλακτόζη !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Γυναίκες ! Προτιμήστε γαλακτοκομικά προίόντα που έχουν υποστεί ζύμωση (όπως το τυρί και το γιαούρτι) και αποφύγετε τη συχνή και υπερβολική κατανάλωση γάλακτος !

Επιβλαβές το γάλα για την υγεία των γυναικών ;;;

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.