Λάδι καρύδας : Κάνει θαύματα στο αδυνάτισμα !

Sep 22, 2015 No Comments by

Ένα λίπος … για αδυνάτισμα !

Και όμως ! Το λάδι από καρύδα είναι το ιδανικότερο έλαιο, δηλαδή το ιδανικότερο λίπος, για απώλεια κιλών και πόντων. Γιατί όμως το συγκεκριμένο έλαιο βοηθάει στο αδυνάτισμα ; Ισχύει αυτό για όλα τα λίπη ή μόνο για το λάδι καρύδας ;

(!!!) : Συγκεκριμένα το λάδι από καρύδα περιέχει κάποια λιπαρά οξέα τα οποία έχουν καταλυτική δράση στον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού. Οι καύσεις λίπους στο σώμα αυξάνονται και το αδυνάτισμα είναι απλά παιχνιδάκι !

Το λάδι από καρύδα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσα άτομα επιθυμούν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος. Μια μικρή ποσότητα από λάδι καρύδας στην καθημερινή διατροφή του ατόμου είναι αρκετή για να έχει θεαματικά αποτελέσματα !

(!!!) : Η κατανάλωση λαδιού καρύδας μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά και το λεγόμενο κοιλιακό λίπος (σωσίβιο) !

Το κοιλιακό λίπος είναι η πιο επίμονη μορφή πάχους και ίσως και η πιο επικίνδυνη για την υγεία του ατόμου ! Το λίπος δεν είναι μόνο επιφανειακό αλλά παρουσιάζει την τάση να “κρύβεται” και ανάμεσα στα σπλαχνικά όργανα !

Λάδι καρύδας : Γιατί να το επιλέξω ;

Το λάδι καρύδας είναι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα λίπη που γνωρίζουμε και συνήθως χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας και φυσικά στην καθημερινή διατροφή μας !

(!!!) : Επιλέγω το λάδι καρύδας γιατί περιέχει μεγάλη ποσότητα τριγλυκεριδίων μέσης αλύσου, λιπαρών οξέων δηλαδή που μεγιστοποιούν τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού και διπλασιάζουν τις καύσεις συσσωρευμένου λιπους που πραγματοποιεί !

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως τα περισσότερα τρόφιμα περιέχουν τριγλυκερίδια μακράς και όχι μέσης αλύσου (όπως το λάδι από καρύδα), με αποτέλεσμα να μεταβολίζονται εντελώς διαφορετικά.

(!!!) : Σε αντίθεση με αυτά (με τα τρόφιμα που περιέχουν τριγλυκερίδια μακράς αλύσου), το λάδι καρύδας, διοχετεύεται απευθείας από το πεπτικό σύστημα προς το συκώτι όπου και χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας αμέσως !

Λάδι καρύδας και θερμογένεση !

(!!!) : Αυτό που κάνει ξεχωριστό το λάδι καρύδας …και κυρίως ιδανικό για απώλεια βάρους … είναι το γεγονός ότι είναι ένα ικανότατο θερμογενετικό τρόφιμο !

Αυτό σημαίνει πως καταναλώνοντας λάδι καρύδας, το άτομο, αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας που πραγματοποιεί το σώμα του … δηλαδή αυξάνει την καύση λίπους !

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΜΟΝΟ το λάδι καρύδας (ανάμεσα σε πολλά λίπη) έχει αυτή την ξεχωριστή ιδιότητα να καίει λίπος !

Θερμίδες, αδυνάτισμα και λάδι καρύδας !

Το λάδι καρύδας είναι μια τροφή που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για αδύνατη και πάντα στυλάτη σιλουέτα.

(!!!) : Μόνο 1 με 2 κουταλιές της σούπας από λάδι καρύδας την κάθε ημέρα μπορεί να αυξήσει τις καύσεις λίπους του οργανισμού κατά 5 % … δηλαδή κατά περίπου 120 θερμίδες την ημέρα !

Τι θα πεί 120 θερμίδες ;

Μερικές φορές μας είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τι αντιπροσωπεύει ένα νούμερο … και στην συγκεκριμένη περίπτωση τι θα πει 120 θερμίδες ; Για να το κατανοήσετε δείτε σε τι αριθμό θερμίδων αντιστοιχούν ορισμένες δραστηριότητες :

(οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν σε άτομο 70 κιλών για άσκηση 15 λεπτών)

 • αερόμπικ (ήπια ένταση) 102 θερμίδες
 • αερόμπικ (ψηλή ένταση) 129 θερμίδες
 • μπάσκετ 148 θερμίδες
 • ποδηλασία 148 – 185 θερμίδες
 • ποδόσφαιρο 148 θερμίδες
 • περπάτημα 111 θερμίδες
 • ιππασία 74 θερμίδες
 • πατινάζ (στον πάγο) 129 θερμίδες
 • ρακέτες 185 θερμίδες
 • πολεμικές τέχνες 186 θερμίδες
 • ΣΕΞ 28 θερμίδες
Λάδι καρύδας : Κάνει θαύματα στο αδυνάτισμα !

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.