Άνδρες : Έχει να κάνει ο εγωισμός με την εμφάνισή τους ;;;

Mar 17, 2015 No Comments by

Όσο πιο όμορφος … τόσο πιο εγωιστής ;;;

Όποια γυναίκα και αν ρωτήσεις για την προσωπική της εμπειρία σχετικά με τους άνδρες, θα απαντούσε πως ο εγωισμός του ΚΑΘΕ άνδρα είναι άμεσα συνδεδεμένος με την εξωτερική του εμφάνιση. Με άλλα λόγια, το πόσο ελκυστικός είναι ένας άνδρας, το πόσο εύκολα σαγηνεύει τις γυναίκες και κατ’επέκταση και το πόσο ανασφαλής ή όχι είναι, έχει άμεση επίδραση και στο πόσο εγωιστική συμπεριφορά θα επιδεικνύει στην καθημερινότητά του και στις διαπροσωπικές του σχέσεις !

Αυτό αποτελούσε πάντα ένα σημείο αναφοράς για όλες τις γυναίκες, μια πραγματικότητα αποδεκτή από ΟΛΟΥΣ που όμως δεν έφερε καμία επιστημονική πιστοποίηση και εξήγηση. Σήμερα πλέον, έρχονται νέες επιστημονικές μελέτες που εξηγούν και αποδεικνύουν αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζαμε και πιστεύαμε … ΝΑΙ ! ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ! ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΓΩΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ! Δηλαδή εμφάνιση και εγωισμός είναι έννοιες απόλυτα συνδεδεμένες και κινούνται αναλογικά …

Η έρευνα λέει :

“Όσο πιο ελκυστικοί οι άνδρες … τόσο και πιο εγωιστές !”

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Brunel στο Λονδίνο με επικεφαλής της έρευνας αυτής τον Dr. Michael Price. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως η έρευνα αυτή για τη σχέση εμφάνισης και εγωισμού στους άνδρες, δημοσιεύτηκε και στο περιοδικό Evolutionary Psychology.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η έρευνα αυτή καταδεικνύει την τάση οι πολύ ελκυστικοί άνδρες να είναι λιγότερο δοτικοί, λιγότερο γενναιόδωροι, λιγότερο συνεργάσιμοι και λιγότερο δεκτικοί στην καθημερινότητά τους και στην κοινωνική τους ζωή (είτε αυτή είναι σε ερωτικό και συναισθηματικό επίπεδο, είτε είναι σε εργασιακό, είτε απλά στα πλαίσια της κοινωνικής συναναστροφής για τια ανάγκες τις καθημερινότητας). Ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως η έρευνα αυτή ΔΕΝ βρίσκει αντιστοιχία και στις γυναίκες, στις οποίες δεν ισχύει ΚΑΘΟΛΟΥ αυτή η ταύτιση εμφάνισης και εγωισμού !

Οι μετέχοντες στην έρευνα (άνδρες και γυναίκες) πέρασαν από διάφορες εξετάσεις από τους ειδικούς και επίσης από έναν σαρωτή σώματος, ο οποίος πραγματοποιούσε μετρήσεις στη μέση, το στήθος, την περιφέρεια και φυσικά υπολόγιζε το σωματικό βάρος του ατόμου.

Επίσης τα άτομα αυτά κλήθηκαν να απαντήσουν και μια σειρά ερωτήσεων που σκιαγραφούσε την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους.

Αποτέλεσμα ;;;

Οι γυναίκες δεν φάνηκε να επηρεάζονται από την εξωτερική τους εμφάνιση και να παρουσιάζουν μια πιο εγωιστική στάση και συμπεριφορά, σε αντίθεση με τους άνδρες που όσο πιο ελκυστικοί ήταν, τόσο πιο εγωιστική συμπεριφορά επιδείκνυαν, με απόψεις ιδιαίτερες περί ισότητας, περί δοτικότητας και κατανόησης.

Άνδρες : Έχει να κάνει ο εγωισμός με την εμφάνισή τους ;;;

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.