Ξηροί καρποί … για κάθε περίσταση !

Nov 20, 2014 No Comments by

Καλοί & κακοί ξηροί καρποί ;;;

Πάντα ακούγαμε για την ευεργετική δράση των ξηρών καρπών στην υγεία και τον οργανισμό μας. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίζματος ; Μπορούν οι ξηροί καρποί να φανούν επιζήμιοι τελικά για εμάς ; Αν ναι … τότε τι ακριβώς θα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτούς ;nuts-slimmingpills-greece

Ασ ξανασυστηθούμε μαζί τους και ας ανακαλύψουμε και την καλή και την κακή τους όψη και ας εκμεταλλευτούμε τα οφέλη τους στο έπακρο ! Άλλωστε οι ξηροί καρποί δεν είναι τίποτα άλλο από μια μικρή υπενθύμιση της ίδιας της φύσης προς τον άνθρωπο … πως τα καλά πράγματα συνήθως έρχονται στις πιο μικρές συσκευασίες …

Ξηροί καρποί & ενέργεια …

Οι ξηροί καρποί είναι ίσως μια από τις πιο καλές πηγές ενέργειας για τον οργανισμό. Μια μόνο χούφτα ξηρών καρπών μπορεί να δώσει απίστευτη ενέργεια, ζωντάνια και Δύναμη στο σώμα ! Πηγή καλών λιπαρών οξέων μάλιστα, οι ξηροί καρποί, ευνοούν την υγεία και παράλληλα μειώνουν τα επίπεδα της όρεξης.

(!!!) Επειδή όμως οι ξηροί καρποί είναι αρκετά πλούσιοι σε θερμίδες καλό είναι να μην υπερβαίνετε την ποσότητα της μιας χούφτας !

Μάθε για τους ξηρούς καρπούς σήμερα κιόλας !

  • Ξηροί καρποί για … αδυνάτισμα

Τα κάσιους, τα αμύγδαλα και τα φυστίκια Αιγίνης είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω – 3 λιπαρά οξέα, σε πρωτεΐνες και σε φυτικές ίνες που ευνοούν τη διαδικασία του αδυνατίσματος. Επίσης λόγω των άφθονων φυτικών ινών μειώνουν τα επίπεδα της όρεξης και κατ’επέκταση και την ποσότητα των θερμίδων που λαμβάνει το άτομο από τη διατροφή του. (Καλό είναι να αποφεύγετε τους συσκευασμένους ξηρούς καρπούς, καθώς και εκείνους που έχουν καβουρντιστεί σε ανθυγιεινά λάδια.)

  • Ξηροί καρποί για υγιή καρδιά

Τα καρύδια είναι ο καταλληλότερος σύμμαχος από την οικογένεια των ξηρών καρπών για την υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές μελέτες, τα καρύδια, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα οξείδωσης των αρτηριών καθώς επίσης και των φλεγμονών, όπως και το ελαιόλαδο !!! Μια ποσότητα των 8 καρυδιών την ημέρα μπορεί να διασφαλίσει μια καλυτερη λειτουργία της καρδιάς σας !

  • Ξηροί καρποί … ειδικά για τους άντρες !

Τα πεκάν και τα Brazil Nuts είναι πλούσια σε σελήνιο που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του οργανισμού από εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

Μια μεγάλη όμως ποσότητα σεληνίου αντίστοιχα μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τον οργανισμό, αφού όπως δηλώνουν οι ειδικοί, συνδέεται άμεσα με τον διαβήτη τύπου 2. Οπότε φροντίστε να τα καταναλώνετε με απόλυτη φειδώ.

  • Ξηροί καρποί που προλαμβάνουν τις ασθένειες !

Αυτοί είναι αποκλειστικά τα αμύγδαλα ! Τα αμύγδαλα είναι πολύ ευεργετικά και πλούσια σε Ω – 3 καλά λιπαρά οξέα όπως και οι άλλοι ξηροί καρποί, αλλά σε αντίθεση με τους αυτούς είναι πάρα πολύ χαμηλότερα σε θερμιδική αξία και προσφέρονται και για δίαιτα και αδυνάτισμα. Επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και σε ωφέλιμες φυτικές ίνες, και βοηθάνε στην καταπολέμηση διαφόρων επικίνδυνων φλεγμονών.

Ξηροί καρποί ... για κάθε περίσταση !

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.