Λουίζα

Jun 21, 2012 No Comments by

H Λουίζα (Aloysia Triphylla) ανήκει στην πολύ μεγάλη οικογένεια των Verbenacea και είναι ένας θάμνοςμε μέγιστο ύψος τα 2 μέτρα, φυλλοβόλος, με φύλλα χρώματος πράσινου σκούρου, με τη μορφή λόγχης, και άνθη χρώματος λευκού έως μωβ. Η Λουίζα γνωστή και ως Λεμονόχορτο έχει καταγωγή από την Νότιο Αμερική και χαρακτηριστική είναι η έντονη μυρωδιά λεμονιού που αναδίδει.

 

Η Λουίζα χρησιμοποιείται πολύ στην βοτανοθεραπεία και αυτό οφείλεται στις πολλές ευεργετικές της ιδιότητες.

  • Κύρια είναι η χρήση της Λουίζας για τις ηρεμιστικές της ιδιότητες. Με τη μορφή αφεψήματος η Λουίζα ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Ενδείκνυται και για ρόφημα πριν από τον ύπνο αφού δεν προκαλεί αϋπνία.
  • Χρησιμοποιείται επίσης λόγω των αιθέριων ελαίων που περιέχονται στο φυτό και χαλαρώνουν σώμα και πνεύμα.
  • Σημαντική είναι η δράση της Λουίζας κατά των στομαχικών διαταραχών, της καούρας, της δυσπεψίας, της διάρροιας και των κολικών.
  • Έχει αντιμικροβιακή δράση και καταπολεμά τις ιώσεις και το κρυολόγημα.
  • Η Λουίζα χρησιμοποιείται και σε πολλά σκευάσματα και προϊόντα αδυνατίσματος λόγω της διουρητικής της δράσης. Συνίσταται επίσης για περίπτωση νεφρολιθίασης.
  • Απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό και τον ενδυναμώνει.
  • Η χρήση της Λουίζας σταματά την αιμορραγία.
  • Αποβάλλει τα περιττά υγρά και καταπολεμά την κυτταρίτιδα.
  • Η Λουίζα μάχεται κατά των νευραλγιών.
  • Βοηθά καταλυτικά στην απώλεια βάρους και στην απώλεια πόντων.
  • Έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Βοηθάει στην καλή σεξουαλική ζωή.
  • Αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και εντείνει τις καύσεις λίπους.
  • Η Λουίζα καταπολεμά την ζαλάδα, τους ιλίγγους και τον μετεωρισμό.
  • Βοηθάει τους υπερτασικούς ανθρώπους, αφού μειώνει την πίεση. Πρέπει να αποφεύγεται από όσους πάσχουν από υπόταση.
  • Ρυθμίζει και ελέγχει την όρεξη, με αποτέλεσμα την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων ημερησίως και απώλεια κιλών.
  • Η Λουίζα παρουσιάζει έντονη δράση κατά των σπασμών.
Λουίζα

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.