Ισοτονικά ποτά … ή νερό καρύδας ;;;

Jul 07, 2015 No Comments by

Όλοι εσείς που γυμνάζεστε, που συνηθίζετε να τρέχετε, που ιδρώνετε και χάνετε ηλεκτρολύτες, ξέρετε τη χρησιμότητα των ισοτονικών ή αλλιώς αθλητικών ποτών (όπως συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε) !

Είναι όμως υγιεινά ή μήπως κάνουν ζημιά στον οργανισμό ;

Υπάρχει καμία πιο φυσική λύση για όλους αυτούς που γυμνάζονται ;

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, υπάρχει το απόλυτα φυσικό συστατικό που παίζει τον ρόλο του ισοτονικού ποτού … χωρίς όμως προσθήκη χρωστικών ουσιών, χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών και χωρίς προσθήκη συντηρητικών ουσιών !

Πρόκειται για το νερό της καρύδας !!! Οι ειδικοί τονίζουν τα μεγάλα οφέλη για τον οργανισμό του νερού της καρύδας … και συνιστούς όλους τους αθλητές να αντικαταστήσουν τα ισοτονικά ποτά που καταναλώνουν με νερό από καρύδα !

(!!!) : Το νερό από καρύδα είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ωφέλιμες αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και σε κάλιο που είναι απαραίτητο για όσους γυμνάζονται και ιδρώνουν !

Φυσικά, το νερό από καρύδα, δεν προσφέρεται μόνο για άτομα που γυμνάζονται ! Αντιθέτως είναι πολύ υγιεινό και μπορεί να καταναλωθεί από τον οποιονδήποτε αντί άλλων επιβλαβών αναψυκτικών … ή απλά αντί του κοινού νερού για αλλαγή !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το νερό από καρύδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικαθιστά το κοινό νερό ! Μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο συνδυαστικά … ακόμα και την ώρα της άθλησης !

(!!!) : Το νερό της καρύδας μπορεί και καταπολεμά τη δίψα και γι’αυτό τον λόγο έχει γίνει η Νο 1 επιλογή στα περισσότερα στούντιο hot – yoga της Αμερικής !!!

Το εξωτικό αυτό φρούτο, σύμφωνα με έγκυρη επιστημονική μελέτη που έλαβε χώρα στην Αμερική, περιέχει πληθώρα πολύτιμων για τον οργανισμό θρεπτικών συστατικών. Ειδικά τα πολύ υψηλά επίπεδα του καλίου που παρουσιάζει η καρύδα, την καθιστούν το ιδανικότερο (εντελώς φυσικό !!!) ισοτονικό ποτό !!!

Σε αντίθεση με τα χημικά ισοτονικά ποτά που βρίσκουμε στα ράφια των σουπερμάρκετ, το νερό από καρύδα, έχει ελάχιστες θερμίδες και πάρα πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα ! Είναι λοιπόν πολύ πιο ωφέλιμο για άτομα που προσέχουν την διατροφή τους και το σωματικό τους βάρος !

Ωστόσο, σε σύγκριση με τα συμβατικά αθλητικά ποτά (τα ισοτονικά ποτά δηλαδή), το νερό από καρύδα είναι χαμηλότερο σε δύο από τα βασικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός ειδικά μετά από μια σκληρή προπόνηση :

  • το νάτριο
  • και τους υδατάνθρακες

(!!!) : Το νερό από καρύδα είναι λοιπόν μια εξαιρετική πηγή καλίου (περίπου 430 mg ανά 235 ml) ! Μάλιστα αποδείχθηκε σε σχετικές επιστημονικές μελέτες, πως το νερό από καρύδα περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα καλίου ακόμα και από την μπανάνα, αφού για ποσότητα ενός λίτρου, το νερό καρύδας αποδίδει περίπου 1500 mg καλίου, ενώ αντίστοιχα η μπανάνα για την ίδια ποσότητα αποδίδει μόλις 300 mg περίπου !

Ισοτονικά ποτά ... ή νερό καρύδας ;;;

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.