Θερμίδες : Οι αριθμοί που μας στοιχειώνουν !!!

Mar 10, 2015 No Comments by

Όταν οι αριθμοί γίνονται … εχθροί !

Στη καθημερινή μας ζωή οι αριθμοί είναι συνέχεια μπροστά μας, και μάλιστα τις περισσότερες φορές ως εχθροί ! Τα χρόνια που περνούν, τα χρέη που μεγαλώνουν, τα προβλήματα που πληθαίνουν … τώρα έρχονται να προστεθούν και οι θερμίδες και κατ’επέκταση και τα κιλά που μεγαλώνουν !

Τι φταίει όμως και ξαφνικά η ζυγαριά μας δείχνει κάποια κιλά παραπάνω ;;; Μερικές μόνο έξτρα θερμίδες την κάθε ημέρα μπορούν να κάνουν τη ζημιά ! Μπορεί βραχυπρόθεσμα 20 με 100 θερμίδες παραπάνω την κάθε ημέρα να μην φαντάζουν στο μυαλό μας ως απειλή, αλλά αν δούμε το τοπίο από πιο μακριά, θα αντιληφθούμε πως ξαφνικά μια μέρα η ζυγαριά έδειξε όλες αυτές τις μικρές καταχρήσεις που τότε μας φαίνονταν αδιάφορες !

Αποτέλεσμα ; … Η παράνοια των αριθμών !

Το να αφήνεις την διατροφή σου και φυσικά την υγεία σου στην ρτύχη φυσικά δεν αποτελεί λύση, αλλά και το αντίθετο, δηλαδή το να παρακολουθείς με μανία τη διατροφή και τις θερμίδες που καταναλώνεις καταλήγει να γίνεται εμμονή που επίσης στρέφεται κατά του οργανισμού !

Κυρίως οι γυναίκες, παρουσιάζουν μια τάση να παλεύουν να ελέγξουν τη διατροφή τους, αναλύοντας διεξοδικά τις πληροφορίες που δίνει το κάθε τρόφιμο στην ετικέτα της συσκευασίας του ! Μήπως όμως αυτό οδηγεί σε λανθασμένα αποτελέσματα και σε ανούσιες ή ακόμα και επιβλαβείς κρίσεις για τη διατροφική τους καθημερινότητα ;;;

(!!!) : Σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές μελέτες, ο κόσμος (άνδρες και γυναίκες) τείνει να έχει λανθασμένη άποψη για το πώς καθορίζουμε το καθημερινό του διατροφολόγιο, για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει τελικά να υπάγεται στις καθημερινές διατροφικές του συνήθειες, και τέλος για το πώς μπορεί να υπολογίζει το θερμιδικό όριο των γευμάτων του κάθε ημέρα !

Θερμίδες = Ενέργεια

(!!!) : Οι θερμίδες με το πέρασμα του καιρού έχουν αποκτήσει μια αρνητική έννοια στη ζωή μας, ωστόσο στην πραγματικότητα θερμίδες συνεπάγεται και ενέργεια ! Όταν η λήψη θερμίδων γίνεται με τον σωστό τρόπο για τον οργανισμό, ο οργανισμός είναι σαν μια καλή και δυνατή μηχανή (υγιής, δυνατός, “καλοκουρδισμένος” και με ενέργεια) !

Ο οργανισμός έχει ανάγκη συγκεκριμένη ποσότητα τροφής, δηλαδή συγκρεκριμένη ποσότητα θερμίδων, άρα συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας, ώστε να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητά του !

(!!!) : Η ποσότητα αυτή της τροφής, δηλαδή των θερμίδων και της ενέργειας που απαιτεί ο κάθε οργανισμός ξεχωριστά, καθορίζεται από μια συνάρτηση της ηλικίας, του φύλου, του ύψους και του βάρους του ατόμου !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ακόμα και μόνο 20 θερμίδες παραπάνω την ημέρα μπορούν να σας προσθέσουν ! Ολόκληρο κιλό το χρόνο !!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να ελέγξετε επιτυχώς την όρεξή σας, υπάρχουν και ειδικά προϊόντα (συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα) που θα σας βοηθήσουν να κατευνάσετε την πείνα σας, θα σας δημιουργήσουν το επιθυμητό αίσθημα κορεσμού (μεμικρότερη ποσότητα φαγητού) και θα σας οδηγήσουν στην επιθυμητή μείωση των μερίδων φαγητού που καταναλώνετε !

Θερμίδες : Οι αριθμοί που μας στοιχειώνουν !!!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.