Η δίαιτα της λεμονάδας

Sep 27, 2012 No Comments by

Η δίαιτα της λεμονάδας είναι μια αποτοξινωτική δίαιτα του οργανισμού, με σκοπό να τον καθαρίσει από όλες τις βλαβερές τοξίνες και να τον αναζωογονήσει. Η δίαιτα της λεμονάδας προϋποθέτει την κατανάλωση καθημερινά 6-10 ποτηριών λεμονάδας για το χρονικό διάστημα 10 ημερών.

Η συνταγή της λεμονάδας

Για ένα ποτήρι λεμονάδας χρειάζονται τα ακόλουθα υλικά :

  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας από σιρόπι σφενδάμου (πωλείται στα supermarket)
  • στη μύτη του κουταλιού λίγο γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • νερό

Βασικό βέβαια ρόλο παίζει την κάθε φορά ο χυμός του λεμονιού να είναι φρεσκοστιμμένος εκείνη τη στιγμή, για να μη χάσει τα πολύτιμα συστατικά του.

Προετοιμασία

Σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή της κάθε δίαιτας παίζει ο ψυχολογικός παράγοντας. Αυτός είναι που θα οδηγήσει στο τέλος σε επιτυχία ή σε αποτυχία μια προσπάθεια για απώλεια βάρους.

Για το λόγο αυτό όταν ένα μέλος μιας οικογένειας μπαίνει στη διαδικασία να προσπάθήσει να μειώσει το σωματικό του βάρος και να φτιάξει την υγεία του και τη φυσική του κατάσταση, θα πρέπει να έχει και τη συμπαράσταση των υπολοίπων μελών της οικογένειας, καθώς επίσης και τη διακριτικότητά τους στις διατροφικές τους συνήθειες. Τι εννοούμε με αυτό; το γεγονός πως κάποιο μέλος της οικογένειας αντιμετωπίζει πρόβλημα με το σωματικό του βάρος και προσπαθεί να το μειώσει, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει ολόκληρη η οικογένεια να αλλάξει διατροφή. Αυτό άλλωστε τις περισσότερες φορές δεν είναι καν εφικτό, αφού στο σπίτι υπάρχουν και παιδιά.

Απλά θα πρέπει όλοι να βοηθούν στην καλή ψυχολογία του ατόμου που καταβάλλει την προσπάθεια, και να μην λειτουργούν επιδεικτικά με το φαγητό μπροστά του.

Σύμβουλος επιτυχία αποτελλεί επίσης και το βιβλίο “ The Master Cleanse ” του Raylen Sterling, όπου υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες για την ψυχολογική προετοιμασία του οργανισμού ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις συνθήκες στέρησης της δίαιτας.

Νερό με αλάτι : Βραδινό Ξέπλυμα

Πριν τον ύπνο (τουλάχιστον μισή ώρα πριν, γιατί θα παραστεί και ανάγκη να πάτε στην τουαλέτα) θα πίνετε ένα λίτρο νερό με μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Ε τον τρόπο αυτό διευκολύνετε την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Διάρκεια

Η διάρκεια της δίαιτας εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε. Ο χρόνος διάρκειας που συνιστάμε είναι από 10 έως και 40 ημέρες. Επειδή όμως η δίαιτα αυτή αποτελεί μια σκληρή και εξαντλητική δίαιτα, μπορείτε να την ακολουθήσετε για μία εβδομάδα.

Επανένταξη

Μετά την αποτοξίνωση της δίαιτας η επαναπροσαρμογή θα πρέπει να γίνει σταδιακά για να μπορέσει το σώμα να ξαναδιαχειριστεί τη στέρεη τροφή.

Πρώτη Ημέρα προσαρμογής : Αντικαθίσταται ο χυμός του λεμονιού με χυμό πορτοκαλιού με 2 κουταλιές της σούπας από σιρόπι σφενδάμου.

Δεύτερη Ημέρα προσαρμογής : Αρχίζετε και την κατανάλωση και άλλων φρούτων, καθώς και λαχανόσουπα ή χυμό από λάχανο.

Τρίτη Ημέρα προσαρμογής : Προστίθενται σιγά-σιγά στη διατροφή λαχανικά και ένα φρούτο .

Τέταρτη Ημέρα προσαρμογής : Προστίθενται και δημητριακά ολικής άλεσης.

Τέλος σιγά-σιγα θα προστεθούν και τα κρεατικά και τα γαλακτοκομικά.

 

Δίαιτα της λεμονάδας

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.