Η δίαιτα … της Ιερής Καρδιάς (“Sacred Heart Diet”)

Feb 13, 2014 No Comments by

Η δίαιτα αυτή είναι μια δίαιτα που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τη δίαιτα της λαχανόσουπας. Ουσιαστικά η δίαιτα Sacred Heart βασίζεται στην κατανάλωση σούπας και στοχεύει σε θεαματική απώλεια βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα μάλιστα, η δίαιτα Sacred Heart, υπόσχεται απώλεια βάρους από 10 έως και 17 κιλά μέσα σε 1 ΜΟΝΟ εβδομάδα !

Σημείωση : Σημαντικό σε αυτό το σημείο είναι να τονίσουμε πως φυσικά τα περισσότερα από αυτά τα κιλά που θα χαθούν δεν είναι λίπος αλλά απλά νερό !

Η δίαιτα αυτή σαφώς υπάγεται στη γενικότερη κατηγορία των fad diets. Είναι ένα διατροφικό πλάνο για απώλεια βάρους που επικεντρώνεται σε μονομανείς τρόπους διατροφής και σε συγκεκριμένα μόνο τρόφιμα. Η δίαιτα Sacred Heart περιλαμβάνει κατανάλωση σούπας και μόνο !

Πρέπει βέβαια α αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη δίαιτα δεν είναι τόσο επιβλαβής όσο άλλες δίαιτες αυτής της κατηγορίας που αποκλείουν από τη διατροφή του ατόμου πολλα και σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Επιτρέπονται τα ποτά στη δίαιτα Sacred Heart ;

Στη δίαιτα αυτή δεν απαγορεύονται όλα τα ποτα και τα αναψυκτικά. Είναι μια πιο «ευέλικτη» διατροφή που επιτρέπει την κατανάλωση διαφόρων ροφημάτων και ποτών όπως :

  • Το  νερό (άφθονο) !
  • Ο καφές
  • Ο χυμός από μούρα
  • Το τσάι
  • Το αφέψημα (από οποιαδήποτε βότανα)
  • Οποιονδήποτε χυμό δεν περιέχει ζάχαρη
  • Το αποβουτυρωμένο άπαχο γάλα

 Το πρόγραμμα της δίαιτας Sacred Heart

Η δίαιτα αυτή ακολουθεί εβδομαδιαίο πλάνο, αφού όπως ήδη αναφέραμε υπόσχεται μεγάλη απώλεια βάρους από την πρώτη κιόλας εβδομάδα.

Έτσι παρέχει ενδεικτικό διατροφικό πρόγραμμα για μία εβδομάδα και συνιστά εφαρμογή του προγράμματος για 2 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ εβδομάδες. Σε περίπτωση που το άτομο επιθυμεί μεγαλύτερη απώλεια βάρους, αφήνει μια εβδομάδα κενή (με ελεύθερη διατροφή) και μετά επαναλαμβάνει τον κύκλο των 2 εβδομάδων της δίαιτας Sacred Heart.

Ενδεικτικό εβδομαδιαίο διατροφικό πλάνο

ΔΕΥΤΕΡΑ :

Επιτρέπεται η κατανάλωση μόνο σούπας και φρούτων (εκτός της μπανάνας).

ΤΡΙΤΗ :

Επιτρέπεται η κατανάλωση σούπας και λαχανικών (εκτός από αρακά, φασόλια και καλαμπόκι). Τα λαχανικά μπορεί να είναι ωμά, βρασμένα ή ψητά.

ΤΕΤΑΡΤΗ :

Επιτρέπεται η κατανάλωση σούπας, λαχανικών και φρούτων.

ΠΕΜΠΤΗ :

Επιτρέπεται η κατανάλωση σούπας, μπανάνας (τουλάχιστον 3) και αποβουτυρωμένου γάλατος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Επιτρέπεται η κατανάλωση σούπας (τουλάχιστον μία), βοδινού κρέατος και ντομάτας (περίπου 6ντομάτες).

ΣΑΒΒΑΤΟ :

Επιτρέπεται η κατανάλωση σούπας (τουλάχιστον μία), άφθονου βοδινού κρέατος και πράσινων λαχανικών.

ΚΥΡΙΑΚΗ :

Επιτρέπεται η κατανάλωση σούπας, καστανού ρυζιού, λαχανικών και χυμού φρούτων χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

 Προσοχή : Η δίαιτα Sacred Heart όπως και ΟΛΕΣ οι δίαιτες που επικεντρώνονται στην κατανάλωση μίας και μόνο τροφής ΔΕΝ πρέπει να εφαρμόζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί στερούν από τον οργανισμό σημαντικά συστατικά και μπορεί να βλάψουν την υγεία μακροπρόθεσμα !

 

Sacred Heart Diet

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.