Δες πως θα επιλέξεις τα σωστά αθλητικά παπούτσια… !!!

Nov 27, 2014 No Comments by

Περπατάς αρκετά μέσα στην ημέρα ή ακόμα καλύτερα γυμνάζεσαι συστηματικά;; Τα πόδια σου έχουν συγκεκριμένες ανάγκες τις οποίες οφείλεις να ικανοποιήσεις παρέχοντάς τους τα σωστά sneakers που θα τους ταιριάζουν απόλυτα. Δες παρακάτω πώς θα τα επιλέξεις…sneakers-slimmingpills-greece

  1. Σε τι ακριβώς τα χρησιμοποιείς;;;

Αν επιδίδεσαι σε περπάτημα τότε τα αθλητικά που πρέπει να επιλέξεις θα είναι πιο σκληρά ενώ αντίθετα για το τρέξιμο το κατάλληλο ζευγάρι είναι μαλακό και περισσότερο ευλύγιστο, ιδανικά με ενισχυμένη υποστήριξη προκειμένου να απορροφά καλύτερα τους κραδασμούς.

  1. Πώς είναι το πέλμα σου;;;

Είναι απαραίτητο πριν προβείς στην αγορά των αθλητικών σου να έχεις προσδιορίσει το ακριβές σχήμα του πέλματός σου. Πώς θα γίνει αυτό;; Με το λεγόμενο ‘’τεστ του νερού’’! Βρέχεις το πέλμα σου και στην συνέχεια πατάς σε ένα σκούρο χαρτόνι προκειμένου να αποτυπωθεί. Βλέποντας την εικόνα θα προβείς και στα αντίστοιχα συμπεράσματα:

  1. Αν το αποτύπωμά σου εμφανίζει πολύ μικρή καμπύλη στην εσωτερική του πλευρά αυτό σημαίνει ότι η καμάρα σου είναι χαμηλή γεγονός το οποίο υποδεικνύει ότι χρειάζεσαι αθλητικά παπούτσια τα οποία θα σου προσφέρουν μεγάλη στήριξη και απόλυτο έλεγχο των κινήσεών σου.
  2. Αν εμφανίζεται μόνο ένα τμήμα του μπροστινού μέρους του πέλματος και μία στενή γραμμή που φτάνει ως το μπροστινό μέρος της φτέρνας αυτό σημαίνει ότι έχεις ψηλή καμάρα επομένως το πόδι σου έχει την τάση να στρέφεται προς τα έξω. Αυτό υποδεικνύει τον λεγόμενο ‘’υποπρηνισμό’’ ο οποίος φθείρει το μικρό δάχτυλο και το εξωτερικό σημείο της φτέρνας. Τα παπούτσια που πρέπει να επιλέξεις είναι με <μαξιλαράκια> και ενδιάμεση μαλακή σόλα.
  3. Αν εμφανίζεται μια καμπύλη στην εσωτερική πλευρά αυτό σημαίνει ότι η καμάρα σου είναι ουδέτερη. Έτσι η καλύτερη επιλογή είναι τα σταθερά παπούτσια που προσφέρουν σωστή αναλογία υποστήριξης και μαλακής υποδομής.

( !!! ) : Η λανθασμένη επιλογή αθλητικών παπουτσιών είναι πιθανό να σου προκαλέσει πόνο στις φτέρνες ή ακόμα και να σε καθηλώσει με νάρθηκα στα γόνατα!!!

  1. Μην βασίζεσαι στο ότι ‘’θα ανοίξουν με τον καιρό’’.

Τα αθλητικά σου παπούτσια πρέπει να είναι άνετα από την στιγμή που θα τα πρωτοαποκτήσεις. Περπάτησε λίγα μέτρα εντός του καταστήματος απ’ όπου θα τα προμηθευτείς έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι αισθάνεσαι άνετα όσο κινείσαι.

  1. Τσέκαρε το νούμερό σου.

Κι όμως, το νούμερο μας μεταβάλλεται και σε μας τους ενήλικες. Πριν κάνεις την αγορά σου βεβαιώσου ότι το νούμερό σου έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

( !!! ) : Τα παπούτσια καλής ποιότητας τα οποία είναι κατάλληλα για ασφαλές τρέξιμο συνήθως κοστίζουν λίγο παραπάνω. Παρ’ όλα αυτά το κόστος δεν θα πρέπει να αποτελέσει το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή σου!!!

  1. Αντικατάστησέ τα εγκαίρως.

Ένα ζευγάρι παπούτσια και πολύ περισσότερο τα αθλητικά πρέπει να αντικαθίστανται κατά μέσο όρο ανά 500-600 χιλιόμετρα.

Δες πως θα επιλέξεις τα σωστά αθλητικά παπούτσια… !!!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.