Δίαιτα Mayo Clinic

May 02, 2012 No Comments by

Η Δίαιτα Mayo Clinic είναι ένα πρόγραμμα διατροφής που υπόσχεται γρήγορη και μεγάλη απώλεια βάρους. Είναι γνωστή πάνω από τριάντα χρόνια και στις μέρες μας μεσώ του ίντερνετ έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Έχει μάλιστα μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό λόγω της μεγάλης και γρήγορης αποδοτικότητας με εμφανή αποτελέσματα που διαδίδει ότι καταφέρνει.

Σύμφωνα με τη Δίαιτα Mayo Clinic μπορεί ο καθένας ακολουθώντας το πρόγραμμα που προτείνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής να χάσει μέχρι 25 κιλά μέσα σε μόλις μερικούς μήνες. Αυτό από μόνο του καθιστά αμφιλεγόμενη τη Δίαιτα Mayo Clinic. Η τόσο μεγάλη απώλεια βάρους μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν μπορεί παρά να είναι επιζήμια για τον οργανισμό.

Το πρόγραμμα διατροφής που συνιστά η Δίαιτα Mayo Clinic είναι εμπλουτισμένο με τροφές πλούσιες σε λιπαρά και σε πρωτεΐνες. Η ποσότητα κρέατος, κοτόπουλου, γαλοπούλας και ψαριών που μπορει να καταναλώσει κανείς είναι απεριόριστη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι περιορίζει σημαντικά την ποσότητα λαχανικών και φρούτων που μπορεί να καταναλωθεί. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Δίαιτα Mayo Clinic επιβάλλει την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αυγών και γκρέιπφρουτ. Παρά το γεγονός όμως πως είναι αποδεδειγμένη η λιποδιαλυτική δράση του γκρέιπφρουτ, μια τέτοιου είδους διατροφή δεν είναι ισορροπημένη, αφού ο οργανισμός δεν λαμβάνει τα απαραίτητα γι’αυτόν συστατικά και μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα.

Η διακεκριμένη και γνωστή κλινική Mayo Clinic της οποίας και φέρει το όνομα η Δίαιτα Mayo Clinic αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το ακραίο αυτό πρόγραμμα διατροφής, το οποίο μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό. Η γνωστή κλινική ούτε συνιστά, ούτε εγκρίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και διαχωρίζει τη θέση της.

Ακόμα και στην περίπτωση εκείνη που κάποιος κατορθώσει να χάσει κιλά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά το πέρας της δίαιτας θα ανακτήσει τα κιλά που έχασε και μάλιστα ίσως πολλαπλάσια. Η απώλεια βάρους που επιτυγχάνεται με τον συγκεκριμένο βίαιο για τον οργανισμό τρόπο, δεν είναι από καύσεις λίπους, αλλά από υγρά που είναι όμως σημαντικά για τον οργανισμό.

Για μια ασφαλή απώλεια βάρους θα πρέπει να ακολουθείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής που να περιέχει όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό συστατικά, και θα πρέπει να συνοδεύεται και από κάποιας μορφής σωματική άσκηση. Έναν οδηγό για αδυνάτισμα με ασφαλή τρόπο έχει η κλινική Mayo Clinic, είναι εγκεκριμένος και υπόσχεται μια υγιή μέθοδο αδυνατίσματος. Το βιβλίο ονομάζεται The Mayo Clinic Plan: Steps to a Better Body & Healthier Life και κυκλοφορεί αποκλειστικά από το Amazon.co.uk.

Δίαιτα Mayo Clinic

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.