Δίαιτα HCG

Jan 23, 2012 No Comments by

Η δίαιτα ΗCG είναι μία πολύ αμφιλεγόμενη δίαιτα για χάσιμο του βάρους που συνδυάζει τον πολύ μεγάλο περιορισμό των θερμίδων με την χρήση μια ειδικής ορμόνης που ονομάζετε Ανθρώπινη Χοριακή Γοναδοτροπίνη (Human Chorionic Gonadotropin ).

Η ορμόνη ΗCG παράγετε στο πλακούντα της γυναίκας στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και η δίαιτα αυτή αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 50. Οι υποστηρικτές αυτής της δίαιτας ισχυρίζονται ότι η δίαιτα ΗCG μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα μειώνοντας την  όρεξη, αυξάνοντας το μεταβολισμό και μειώνοντας έτσι το σωματικό λίπος.

Λειτουργία  Δίαιτας HCG

Η δίαιτα ΗCG λειτουργεί ως εξής : Μειώνει αρκετά την κατανάλωση θερμίδων έτσι ώστε να λαμβάνουμε μόνο 500 θερμίδες την ημέρα. 500 θερμίδες είναι πολύ λίγες όμως και εδώ είναι που οι επικριτές αυτής της δίαιτας έχουν τις ενστάσεις τους. Η τροφές που επιτρέπονται στην Δίαιτα HCG είναι οργανικές, μη επεξεργασμένες τροφές. Η δίαιτα αυτή συνοδεύετε με κάποιες ενέσεις της ορμόνης  ΗCG και ενίοτε με σταγόνες της ΗCG κάτω από την γλώσσα.

Με την δίαιτα ΗCG δεν χάνετε βάρος εξαιτίας της ορμόνης ΗCG άλλα λόγω της  πολύ αυστηρής λήψης θερμίδων που θα κάνετε (500 την ημέρα).

Είναι αποτελεσματική;;;

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι η δίαιτα HCG μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Επιπλέων το FDA προειδοποιεί ότι δεν έχει εγκρίνει τα προϊόντα αδυνατίσματος με την ορμόνη HCG. Για αυτό το λόγο πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν αποφασίσετε να την ακολουθήσετε.

Σύμφωνα όμως με τους δημιουργούς της δίαιτας HCG, ακολουθώντας αυτή τη δίαιτα για ένα διάστημα 45 περίπου ημερών θα αυξήσετε τον μεταβολισμό σας, και θα χάνετε αρκετά κιλά την εβδομάδα. Οι επίστημονες και οι διατροφολόγοι πάντως δεν συμφωνούν με αυτή τη δίαιτα και δεν την συστήνουν για χρήση.

Παρενέργειες από την δίαιτα ΗCG

Το FDA  προειδοποιεί ότι η χρήση της HCG μπορεί να προκαλέσει  πονοκέφαλο, κατάθλιψή , κόπωση και άλλες δυσάρεστες παρενέργειες χωρίς να μάλιστα να είναι αποδεδειγμένο ότι θα σας αδυνατίσει. Οι 500 θερμίδες που πρέπει να λαμβάνετε ημερησίως αν τηρείτε την δίαιτα HGC  είναι πάρα πολύ λίγες και δεν αρκούν για την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Επίσης ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που παρατηρείται με την δίαιτα HCG είναι, ότι λόγω της πολύ χαμηλής πρόσληψης θερμίδων ο οργανισμός αντί να καίει μόνο λίπος καίει και μυϊκή μάζα. Όταν μείωνεται η μυϊκή μάζα του σώματος δουλεύει σε χαμηλά επίπεδα και ο μεταβολισμός μας, που σημαίνει ότι  η κάυση λίπους θα γίνεται βραδύτερα στον οργανισμό μας.

Εναλλακτικός τρόπος άμεσου αδυνατίσματος

Θα σας συνιστούσαμε να αποφύγετε  την δίαιτα HGC αφού και προκαλεί αρκετές παρενέργειες και είναι επικύνδινη για τον οργανισμό. Επίσης δεν είναι εγκεκριμένη από τον FDA και τα αποτελέσματα της είναι αμφιλεγόμενα. Εμείς σας προτείνουμε έναν άλλο τρόπο για άμεσο αδυνάτισμα, απόλυτα νόμιμο, εγκεκριμένο από το FDA και με εγγυημένα αποτελέσματα. Αυτός ο τρόπος είναι το Phen375 ο καλύτερος λιποδιαλύτης που κυκλοφορεί στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Περισσότερες πληροφορίες για το Phen375 μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Δίαιτα HCG

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.