Δίαιτα του μηλόξυδου

Jan 14, 2014 No Comments by

Το μηλόξυδο παρασκευάζεται από τα μήλα. Πρόκειται για ένα τονωτικό ποτό που παράγεται από τη ζύμωση του χυμού των μήλων. Τα μήλα κόβονται σε μικρά κομμάτια και συμπιέζονται ώστε να βγάλουν το χυμό τους. Στη συνέχεια στον χυμό αυτό προστίθενται ζάχαρη και μαγιά ώστε να πραγματοποιηθεί η ζύμωση.

Το μηλόξυδο μπορεί επίσης να παρασκευαστεί και με προσθήκη ειδικών βακτηρίων. Συνήθως μάλιστα, ύστερα από αυτή τη διαδικασία, φιλτράρεται και παστεριώνεται. Ωστόσο αυτά τα μηλόξυδα δεν είναι κατάλληλα για αυτή τη δίαιτα.

Για να έχει πιο θεαματικά αποτελέσματα αυτή η δίαιτα θα πρέπει να συνδυαστεί με μια υγιεινή διατροφή.

 Σε ποια θεωρία στηρίζεται η δίαιτα του μηλόξυδου ;

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του γιατρού D.C.Jarvis, η χρήση του μηλόξυδου καταφέρνει να βοηθήσει καταλυτικά στην απώλεια κιλών και στην πολυπόθητη μείωση του σωματικού βάρους.

Ο Dr. D.C Jarvis έγραψε μάλιστα ολόκληρο βιβλίο στηριζόμενος σε αυτή τη θεωρία, σύμφωνα με την οποία, η κατανάλωση του μηλόξυδου βοηθάει στην απώλεια βάρους με τον εξής τρόπο :

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ !

Σύμφωνα μάλιστα με άλλες γνώμες ειδικών, η πηκτίνη που βρίσκεται στο ξύδι έχει την ικανότητα να δεσμεύει τη χοληστερόλη και να την αποβάλει αποτελεσματικά από το σώμα. Παρά το γεγονός πως η θεωρία αυτή είναι αβάσιμη και δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις, το μηλόξυδο είναι εντελώς ακίνδυνο για τον οργανισμό και την υγεία. 

 Η χρήση του μηλόξυδου και τα οφέλη της

  • ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
  • Έλεγχος των επιπεδων της όρεξης
  • Διαβήτης
  • Παχυσαρκία
  • Αρθρίτιδα
  • Χρόνια κόπωση
  • Ημικρανίες
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση

 Πώς εφαρμόζεται η δίαιτα του μηλόξυδου ;

Πριν από κάθε κύριο γεύμα, το άτομο θα πρέπει να λαμβάνει από 1 έως και 3 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο. Σύμφωνα με τη δίαιτα αυτή, η κατανάλωση του τονωτικού αυτού ποτού πριν από το κάθε γεύμα επιτυγχάνει έλεγχο των επιπέδων της όρεξης του ατόμου με αποτέλεσμα τη μείωση των θερμίδων που λαμβάνει από τα γεύματά του.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε, πως για να καταφέρει η δίαιτα αυτή να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σωαμτικό μας βάρος, πρέπει να συνδυάζεται με υγιεινή διατροφή και ελεγχόμεη πρόσληψη υδατανθράκων και ζάχαρης.

 Αποτελεσματικότητα της δίαιτας του μηλόξυδου

Δεν έχει αποδειχθεί η συμβολή του μηλόξυδου στην απώλεια βάρους και στο κάψιμο του σωματικού λίπους. Η πρόσληψη μάλιστα μηλόξυδου χωρίς προσεκτική διατροφή δεν μπορεί να αποφέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα και είναι εντελώς άσκοπη.

Τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την δράση του μηλόξυδου κατά του λίπους είναι πάρα πολύ λίγα και ανεπαρκή.

 

Δίαιτα του μηλόξυδου

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.