Δίαιτα της λαχανόσουπας

Feb 13, 2012 No Comments by
Μία δίαιτα που ακούγεται πολύ τελευταία και μας ρωτάει και αρκετός κόσμος για αυτήν, είναι η δίαιτα της λαχανόσουπας.
Η δίαιτα της λαχανόσουπας είναι βασισμένη όπως καταλαβαίνετε στο λάχανο και τις υποτίθεται λιποδιαλυτικές ιδιότητες του. Λέμε “υποτίθεται” γιατί δεν έχει αποδειχθεί καμία ιδιότητα. Οι διατροφολόγοι δεν την συστήνουν, αφού πιστεύουν πως πρόκειται για μια δίαιτα που απλά λοιμοκτονείς.


Τί περιλαμβάνει ;

Είναι μία δίαιτα που διαρκεί μία εβδομάδα και έχει ώς κύριο χαρακτηριστικό της τα πολύ χαμηλά λιπαρά και της πολλές φυτικές ίνες από την λαχανόσουπα. Εκτός από την λαχανόσουπα περιλαμβάνει και μερικά ακόμα φαγητά με χαμηλά λιπαρά που μπορείτε να καταναλώσετε, αλλά κύριο γνώρισμα της είναι το λάχανο. Ουσιαστικά κάθε μέρα κατανώλενετε λαχανόσουπα + ένα ακόμα φαγητό. Δείτε ένα παράδειγμα:

Πλάνο Δίαιτας της Λαχανόσουπας

Πρώτη Μέρα: Οποιοδήποτε λαχανικό σας αρέσει καθώς και μια ψητή πατάτα

Δεύτερη Μέρα: οποιοδήποτε φρούτο, εκτός μπανάνας , σε όποια ποσότητα θέλετε

Τρίτη Μέρα: Οποιαδήποτε φρούτα και λαχανικά θέλετε (εκτός από τις πατάτες και μπανάνες).

Τέταρτη μέρα: μπανάνες και αποβουτυρωμένο γάλα, σε όποια  ποσότητα επιθυμείτε.

Πέμπτη μέρα: μοσχάρι ή βραστό κοτόπουλο χωρίς πέτσα, ή ψάρι και τομάτες

Έκτη μέρα: μοσχάρι και λαχανικά (εκτός από πατάτες).

Έβδομη μέρα: καφέ ρύζι, λαχανικά (εκτός από πατάτες) και φρέσκος χυμός φρούτων δίχως προσθήκη ζάχαρης.

Συμπέρασμα

Η δίαιτα της λαχανόσουπας ουσιαστικά σχετίζεται με την πολύ χαμηλή λήψη θερμίδων και όχι σε κάποιο ευεργετικό στοιχέιο στο λάχανο. Ουσιαστικά είναι σαν να ακολουθείτε μία πολύ περιορισμένη δίαιτα , αφού η λαχανόσουπα πέρα από τα λίγα λιπαρά δεν προσφέρει τίποτα άλλο στο αδυνάτισμα. Οι ειδικοί δεν την συστήνουν γιατί δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός οργανισμού για να λειτουργήσει ομαλά. Τα 5 κιλά / εβδομάδα που λέγεται ότι μπορεί να χάσετε με την δίαιτα της λαχανόσουπας είναι ουτοπικά και αυτά τα λίγα που θα χάσετε λόγω της αυστηρής δίαιτας θα είναι εύκολο να τα ξαναπάρετε.Ο μόνος λόγος που θα σας προτείναμε να την ξεκινήσετε είναι αν είστε λάτρεις της σούπας. Να είστε προσεχτικοί όμως στην διάρκεια της (μην ξεπεράσει της 7 μέρες)  γιατί αυτή η δίαιτα έχει μεγάλη έλλειψη διατροφικών ουσιών, απαραίτητων για τον οργανισμό.

 

 

Δίαιτα της λαχανόσουπας

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.