Ανυπόφορη κακοσμία στις μασχάλες;;; Δες πως θα απαλλαγείς… !!!

Feb 10, 2015 No Comments by

Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες η κακοσμία στην περιοχή της μασχάλης, ιδιαιτέρως όταν αυτή επιμένει, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα το οποίο μας φέρνει σε αμηχανία κυρίως όταν συναναστρεφόμαστε με κόσμο. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να την αντιμετωπίσεις…

( !!! ) : Η κακοσμία στην μασχάλη είναι αποτέλεσμα τριών παραγόντων οι οποίοι είναι τα βακτήρια, οι τρίχες και φυσικά ο ιδρώτα!!!

Τρόποι για να απαλλαγείς:

Ξύρισμα

Για τις γυναίκες αποτελεί σχεδόν καθημερινή συνήθεια παρ’ όλα αυτά μπορούν να την υιοθετήσουν και οι άνδρες αν παρουσιάζουν εξαιρετικά δυσάρεστες οσμές στην περιοχή της μασχάλης. Μ’ αυτόν τον τρόπο εξατμίζεται ο ιδρώτας που παράγει ο οργανισμός μας πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια. Επιπλέον, έτσι απαλλασσόμαστε απ’ τα νεκρά κύτταρα τα οποία και αποτελούν τροφή για μικρόβια.

Συχνό μπάνιο

Με το συχνό πλύσιμο του δέρματος θα καταφέρεις να απομακρύνεις τόσο τα νεκρά κύτταρα όσο και τα βακτήρια. Χρησιμοποίησε σαπούνι και επίμενε ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη περιοχή. Τέλος φρόντισε να στεγνώσεις καλά το δέρμα σου έτσι ώστε να μην διατηρηθεί για πολύ η υγρασία.

Αποσμητικό

Αμέσως μετά το μπάνιο σου και αφού όπως είπαμε στεγνώσεις καλά το δέρμα σου ε την πετσέτα, βάλε το αποσμητικό και ανά διαστήματα ανανέωνέ το μέσα στην διάρκεια της ημέρας σου. Προτίμησε καλύτερα τα προϊόντα που περιέχουν ψευδάργυρο ή αλουμίνιο καθώς έχει διαπιστωθεί πως έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Αν παρ’ όλα αυτά παρουσιάζεις κάποια αλλεργία ή ερεθισμό, απαλλάξου απ’ τα βακτήρια τοποθετώντας στις μασχάλες σου οινόπνευμα μ’ ένα βαμβάκι.

Ρούχα

Απόφυγε να φοράς ρούχα που είναι φτιαγμένα από συνθετικά υλικά και προτίμησε τα αντίστοιχα για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικές ίνες όπως είναι το μετάξι, το λινό, το μαλλί και το βαμβάκι και τα οποία δεν εγκλωβίζουν τον ιδρώτα αλλά επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Φρόντισε επίσης όλα τα ρούχα σου να πλένονται καλά ενώ μπορείς και να ψεκάσεις τα σημεία που καλύπτουν τις μασχάλες με διάλυμα νερού και ξιδιού 1: 1 πριν ξεκινήσεις το πλύσιμο.

Φαγητά

Είναι γεγονός ότι τα επεξεργασμένα και τα καυτερά τρόφιμα είναι πιθανό να επιδεινώσουν ένα ήδη υπάρχον πρόβλημα. Τροφές σαν τον παστουρμά και το σκόρδο θα πρέπει σαφώς να τις αποκλείσεις ενώ συνιστάται να καταναλώνεις περισσότερα λαχανικά και φρούτα αλλά και ο δυόσμος και ο μαϊντανός.

Ειδικός

Αν έχεις δοκιμάσει όλα τα παραπάνω χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να ρωτήσετε τη γνώμη κάποιου γιατρού. Εκείνος θα σου υποδείξει την κατάλληλη θεραπεία σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι πάσχεις από υπερίδρωση δίνοντάς σου κάποια ειδικά αντιιδρωτικά.

Ανυπόφορη κακοσμία στις μασχάλες;;; Δες πως θα απαλλαγείς… !!!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
Comments are closed.